Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Biciklijada

U sjećanje na poginule policajce biciklirali 70 km

Foto: GAREŠNICA
Na startu kod spomenika poginulim policajcima ispred Policijske postaje u Garešnici okupilo se više od 30 biciklista

Garešnički ratni policijski veterani okupljeni u UHBDRP-u Garešnice, uz potporu tamošnje Biciklističke udruge Guvernal, organizirali su biciklijadu u povodu 30. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja, pripadnika ratne Policijske postaje Garešnica Ivana Vezmara i Josipa Pleša.

Na startu kod spomenika poginulim policajcima ispred Policijske postaje u Garešnici okupilo se više od 30 biciklista, a nakon paljenja svijeća i polaganja vijenaca krenuli su na vožnju. Vozili su dionicu dugu 70 kilometara, od Garešnice preko Kaniške Ive, Marinog Sela i Kipa do Daruvara i natrag do Garešnice preko Dežanovca i Hrastovca.

Uz garešničke bicikliste u vožnji su sudjelovali i biciklisti iz Zagreba i Daruvara.

Osim ovog događaja, SKD Prosvjeta iz Garešnice uspješno je organizirala i 15. Susrete u Moslavini. Ove godine na prostoru gradske tržnice okupili su sedam kulturno-umjetničkih društava koja su posjetitelje oduševili ne samo svojim raznovrsnim i bogatim programom nego i uigranošću i uvježbanošću plesnih koraka.

Uz domaćina nastupili su KUD Đeram iz Grubišnog Polja, Češka Beseda iz Končanice, KUD Strahoninec iz Strahoninca te SKD Prosvjete iz Grubišnog Polja, Slatine i Malog Gradca. Prijašnjih godina sudionika je bilo čak i više, no ove godine zbog pandemije nisu mogli doći folkloraši iz susjednih zemalja.

Do kraja godine folkloraši Prosvjete planiraju još  održati godišnji koncert na blagdan sv. Nikole te proslaviti 20. godišnjicu folklorne sekcije.