Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
EU FINANCIRA DIO

U sklopu projekta aglomeracije asfaltirano šest ulica u Selnici

Foto: Grad Velika Gorica
V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar obišao je završne radove u Velikoj Mlaki

Radovi na asfaltiranju prometnica u sklopu projekta “Aglomeracija Velika Gorica” nastavljeni su ovih dana. U ovom povijesnom projektu Grada Velike Gorice brojne će prometnice dobiti novo lice.

ZA LAKŠI PRIJEVOZ OSOBA S OTEŽANOM POKRETLJIVOŠĆU Grad kupuje 11 novih niskopodnih autobusa

Povijesni projekt

– Počeo je nastavak asfaltiranja u sklopu aglomeracije Velika Gorica i zahvaljujem svim sugrađanima na strpljenju. To je uistinu najveći povijesni projekt našega grada, komunalna infrastruktura ne samo u projektu aglomeracije nego se općenito trudimo naše prometnice dovesti u što bolje stanje – rekao je v. d. gradonačelnika Krešimir Ačkar. Obišao je, naime, radove u Selnici gdje je asfaltirano čak šest ulica ukupne dužine 1200 metara te u Velikoj Mlaki gdje je također već započelo asfaltiranje.

– U Selnici je zadnjih nekoliko dana asfaltirano šest ulica, točnije preko 1200 metara prometnica, a i u Velikoj Mlaki je počelo asfaltiranje u projektu aglomeracije i sada se to nastavlja u svim naseljima koja su obuhvaćena projektom, odnosno gdje su već postavljeni cjevovod i infrastruktura. Očekujemo da ćemo u što kraćem roku dovesti naše prometnice u bolje stanje – kazao je Ačkar prilikom obilaska.

GRAD ZADOVOLJIO VISOKO POSTAVLJENE KRITERIJE Šibenik jedan od devet gradova s certifikatom „Grad za mlade“

Naglasio je usto kako u sklopu projekta aglomeracije Velike Gorice Europska unija financira samo onaj dio gdje postoji infrastruktura pa je Grad preuzeo na sebe obavezu da u punom profilu asfaltira one prometnice gdje ta infrastruktura nije postojala.

Ciljevi ovog projekta koji se pokrenuo prije nekoliko godina su, podsjetimo, rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje. Povećanje dužina kanalizacijske mreže za 145 kilometara, od čega je čak 124 novogradnja i 21 kilometar rekonstrukcija.

Koji su ciljevi

Na popis ciljeva spada i 48 crpnih stanica te je od tog broja 39 novih, a devet rekonstruiranih. Valja nabrojiti i projektiranje te dogradnju UPOV-a na III. stupanj pročišćavanja, projektiranje nadzorno-upravljačkog sustava, povećanje priključenosti na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za približno dodatnih 15.300 stanovnika, 5000 kompletno novih priključaka te nabava suvremene i moderne opreme za održavanje sustava velikogoričke odvodnje.