Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

U svakoj općini po jedan vrijedan projekt

1/3
Foto: Vinkovci
Pripreme za realizaciju projekata iz Urbanog područja Vinkovci

Vinkovce i okolne općine te grad Otok očekuje provedba projekata vrijednih 25 milijuna eura koje će koristiti kako bi potaknuli dodatni razvoj vinkovačkog kraja. Zahvaljujući ITU mehanizmu, Vinkovci su urbano središte i pokretač razvoja velikog područja koje obuhvaća teritorij od devet susjednih općina i grada Otoka odnosno prostor od čak 877 km² na kojem živi gotovo 40% stanovništva županije. Nakon svih priprema, sada slijede posljednji koraci prije samog početka korištenja sredstava te je na Koordinacijskom i Partnerskom vijeću Urbanog područja Vinkovci dano pozitivno mišljenje za nacrt Strategije razvoja Urbanog područja Vinkovci u razdoblju od 2021. do 2027., a definirano je i pet posebnih ciljeva razvoja tog područja. Nakon više od dvije godine izrade strategije, devet općina i dva grada na čelu s Vinkovcima došli su do posljednjih koraka prije samog početka korištenja novca preko ITU mehanizma.

- U svakoj od općina bit će realiziran barem jedan projekt za koji vjerujem da će pridonijeti tome da život u tim mjestima bude bolji i kvalitetniji. Iako su sve to jedinice lokalne samouprave koje formalno nemaju veze s Vinkovcima, mi živimo na istom području. Svi njihovi građani sve svoje probleme rješavaju u Vinkovcima, ovdje im djeca idu u školu i pohađaju slobodne aktivnosti. Vinkovci kontinuirano utječu na život u svim tim općinama. Kroz partnersko vijeće koje obuhvaća sve segmente društva s našeg područja dobili smo ulazne informacije. Radi se o sektorima koje i sami možemo odgonetnuti, a to su depopulacija, demografska obnova i gospodarstvo koje je nositelj svega. U svakom od sektora ima potreba i uvijek će ih biti i ne treba zanemariti ni jedan, nego ITU mora utjecati na sve segmente društva - rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je i predsjednik Partnerskog i Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Vinkovci.

VINKOVCI O 240 starijih građana i osoba s invaliditetom skrbit će se 30 žena informativno Građani na kućne adrese dobili peludni kalendar OSIGURANA SREDSTVA Pola milijuna eura za opremanje Gradske knjižnice