Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
uštede

U tijeku radovi na energetskoj obnovi OŠ Lapad, završetak u rujnu

OŠ Lapad
Foto: Grad Dubrovnik
Cilj samog projekta je ostvariti energetsku obnovu zgrade OŠ Lapad kojom će se postići značajne energetske uštede i to u iznosu od 90,75 posto

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Lapad započeli su krajem svibnja. U tijeku su radovi uklanjanja postojećih slojeva krova i montaže fasadne skele, a potom slijedi izrada fasade. Unutar zgrade obavlja se zamjena ventila na radijatorima.

Planirani radovi uključuju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice, potpunu izolaciju krovišta i vanjskih zidova, zamjenu 99 vanjskih otvora i šest vrata, ugradnju termostatskih ventila na 171 radijator te zamjenu postojeće rasvjete LED tehnologijom. Završetak radova očekuje se u rujnu, izvijestili su iz gradske uprave.

Napušteni psi Javni poziv Grad Dubrovnik kupuje zemljište za izgradnju azila

Cilj samog projekta je ostvariti energetsku obnovu zgrade OŠ Lapad kojom će se postići značajne energetske uštede i to u iznosu od 90,75 posto, što znači jednako toliko smanjenje potrošnje energije te smanjenje emisije CO2. Izvedbom projekta zgrada škole će iz energetskog razreda C preći u najviši energetski razred A+. Također će se omogućiti znatno bolji i kvalitetniji uvjeti za rad, ali i boravak učenika u samoj zgradi, kao i značajne financijske uštede s obzirom da će troškovi za energetsko funkcioniranje objekta biti 90% manji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,6 milijuna kuna, a veći dio ukupnog iznosa sufinanciran je EU sredstvima i to 2,7 milijuna kuna od strane Ministarstva graditeljstva i 2,45 milijuna kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja, dok Grad Dubrovnik u investiciji sudjeluje iznosom 2,45 milijuna kuna vlastitih sredstava. Projekt energetske obnove OŠ Lapad prvi je projekt u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima iz europskih fondova.

Pročistač pitke vode  u Dubrovniku završeni radovi Dubrovački pročistač pitke vode pušten u probni rad