Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Javni poziv

Grad Dubrovnik kupuje zemljište za izgradnju azila

Napušteni psi
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
Dokumentacija se u roku od 30 dana od dana objave poziva dostavlja Upravnom odjelu za izgradnju i upravljanje projektima koji će voditi projekt izgradnje azila

Nastavno na najave gradonačelnika Mate Frankovića prilikom javnog predstavljanja Izvješća o radu u prvoj godini mandata Grad Dubrovnik je u petak, 15. lipnja raspisao Javni poziv za iskazivanjem interesa za prodaju nekretnina u svrhu izgradnje skloništa za životinje.

Pročistač pitke vode  u Dubrovniku završeni radovi Dubrovački pročistač pitke vode pušten u probni rad

Nekretnina mora ispunjavati uvjete sukladno odredbama Pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi („Narodne novine“ br. 110/04, 121/04, 29/05, 135/06, 102/17), a prednost imaju lokacije vizualno i zvučno izolirane od okoline.

Iz gradske uprave podsjećaju da pri dosadašnjim pokušajima osiguravanja zemljišta za smještaj azila, Grad Dubrovnik nailazio je na nespremnost stanovništva okolnog područja da prihvati azil u svojoj blizini. Međutim, bilo kakve bojazni su neosnovane, jer se azil neće graditi u stambenoj zoni. Budući azil bit će izgrađen i opremljen sukladno zakonskim propisima na kojem će se napuštenim životinjama u adekvatnim uvjetima pružati sva potrebna skrb kakva im sada, unatoč nesebičnom radu vrijednih volontera, nedostaje.

Dokumentacija se u roku od 30 dana od dana objave poziva dostavlja Upravnom odjelu za izgradnju i upravljanje projektima koji će voditi projekt izgradnje azila.

Obnova Kneževog dvora u Dubrovniku Kulturna baština Završena obnova dubrovačkog Kneževog dvora