Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
završeni radovi

Dubrovački pročistač pitke vode pušten u probni rad

Pročistač pitke vode  u Dubrovniku
Foto: Grad Dubrovnik
Ovo je povijesni trenutak. Radovi na pročistaču su završeni. Potrebno je izvršiti jednomjesečno testiranje, da utvrdimo ima li kakvih anomalija, a onda bi pročistač bio potpuno spreman pustiti prvu vodu u vodoopskrbni sustav grada Dubrovnika - rekao je Franković

Pročistač pitke vode, kojim je dubrovačkim kućanstvima osigurana čista i pitka voda, pušten je u utorak u Dubrovniku u probni rad, a očekuje se da od jeseni građani Dubrovnika više neće imati problem s mutnom vodom.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković je pritiskom gumba pokrenuo primarni sustav, dok drugi dio predstavlja procesni sustav tretiranja i filtriranja otpadnih voda te finalnog kalibriranja.

Obnova Kneževog dvora u Dubrovniku Kulturna baština Završena obnova dubrovačkog Kneževog dvora

"Ovo je povijesni trenutak. Radovi na pročistaču su završeni. Potrebno je izvršiti jednomjesečno testiranje, da utvrdimo ima li kakvih anomalija, a onda bi pročistač bio potpuno spreman pustiti prvu vodu u vodoopskrbni sustav grada Dubrovnika. Uvjeren sam da će to proći u najboljem redu jer izvođač radova, respektabilna tvrtka Suez, ima iskustva sa sličnim projektima“, istaknuo je Franković.

Dodao je kako je sad Dubrovnik jedini grad koji je završio proces izgradnje pročistača.

"Ispred smo Splita, Rovinja i Osijeka, koji tek pokreću postupak izgradnje i nabave uređaja", rekao je Franković.

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Orlanda Tokić izjavila je kako su preostali tek obrtnički radovi na zgradi i vanjsko uređenje.

"Od rujna bismo pustili ovaj objekt u rad i vjerujem da od ove zime više neće biti mutne vode", zaključila je Tokić.

Držić u očima gimnazijalaca Dubrovnik Gimnazijalci pokazali kako vide Marina Držića