Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

U tri mjeseca sanirano 80 prometnica, "povučeno" čak 11 milijuna eura

sanacija prometnica
1/2
Foto: Jastrebarsko
Predstavnici mjesnog odbora Stankovo ukazali su na propust pri izvođenju radova na sanaciji županijskog mosta i zatražili pomoć Grada u rješavanju tog problema

Pri kraju je veliki projekt kojim je u Jastrebarskom sanirano više od 50 kilometara prometnica. Neka od naselja u kojima su se izvodili radovi obišao je gradonačelnik Zvonimir Novosel kojem su se pridružili mještani i predstavnici mjesne samouprave, potpredsjednik Gradskog vijeća Milenko Kordić te stručne službe. 

Upozorili na propust

U Donjem Desincu sanirane su prometnice u samom naselju. Mještanin Ivan Budišćak rekao je da uvijek postoji potreba, no važno je ulagati u kvalitetnu infrastrukturu, što itekako utječe na kvalitetu života u naselju. Predstavnici mjesnog odbora Stankovo, predsjednik Božidar Razum te Mirko i Ignac Smetko, upozorili su na propust pri izvođenju radova na sanaciji županijskog mosta te zatražili pomoć Grada kako bi Županijska uprava za ceste otklonila nastale nepravilnosti. Kako je izvijestio Grad, obišli su i dijelove Okićkog Orešja i Vlaškovca, gdje su sanirane brojne prometnice i dijelovi prometnica, pa su ta naselja sada puno prohodnija i sigurnija za prometovanje. U Malunju se također radilo na više lokacija, a radovi će se nastaviti i nakon što ovaj projekt završi jer je u planu završetak prometnice koja povezuje Gornju Reku i Malunje. Predsjednik mjesnog odbora Josip Golojuh ukazao je na neke od problema koji nisu riješeni te istaknuo kako je nužno sanirati i ostale prometnice na kojima su odroni i klizišta. S time su se složili i Branko Belan i Tomislav Stojković, također predstavnici mjesnog odbora. Novosel je rekao da je projektom vraćanja u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih ulica na području grada Jastrebarskog saniran velik broj prometnica, no svjestan je da potreba još ima puno i Grad će ih, dodao je, svakako nastojati riješiti.

– Budući da smo uspjeli sve ove radove izvesti europskim sredstvima, bit će nam lakše planirati daljnje radove sredstvima iz proračuna. Istaknuo bih kako smo u samo tri mjeseca sanirali 80-ak prometnica, za što smo povukli više od 11 milijuna eura, no imamo još više od 100 kilometara prometnica koje je potrebno sanirati i asfaltirati – rekao je Novosel.

Novi projekt

Grad je uspješno aplicirao još jedan projekt vrijedan više od milijun eura, pa je započela sanacija klizišta u Prodin Dolu, gdje je za promet zatvorena prometnica prema naseljima Prodin Dol i Kupeč Dol iz smjera Malunja. U Cvetkoviću su Ivan Bakšić i Dražen Boričević izrazili zadovoljstvo izvedenim radovima na nogostupu i prometnici u Gospodarskoj zoni, ali i istaknuli kako će zbog rekonstrukcije pruge trebati prilagoditi neka od prometnih rješenja. Mjesni odbor želi i izgradnju dječjeg igrališta, s obzirom na velik broj djece u naselju. Gradonačelnik se složio kako je to svakako među prioritetima i dodao kako je, prema njemu dostupnim informacijama, Zagrebačka županija osigurala sredstva za početak uređenja školskog igrališta.

U pet dana gledatelji su do zadnjeg mjesta ispunili dvoranu jaskanskog kina, a za svaku predstavu tražila se karta više, što je, kažu, najveći pokazatelj uspješnosti festivala, ali i najveća motivacija organizatorima Dvorana jaskanskog kina pet dana popunjena Oboreni rekordi u posjećenosti festivala "Život i smijeh" Održala se i škola jedrenja i veslanja. Novost ove godine bila je škola košarke, koja se vratila nakon kraće stanke Društvo naša djeca pripremilo raznovrsne sadržaje u tridesetak aktivnosti Na Ljetnoj igraonici 416 polaznika, najpopularnija je bila škola plivanja UKUPNA VRIJEDNOST ugovorene usluge iznosi, kako kažu u Gradu, 1,5 milijuna eura plus PDV, a projekt se u potpunosti financira putem ESCO modela Svaka stara svjetiljka mijenja se LED svjetiljkom Uštedom energije financira se novi sustav javne rasvjete