Izbornik
Naslovnica Gradovi
Društvo naša djeca pripremilo raznovrsne sadržaje u tridesetak aktivnosti

Na Ljetnoj igraonici 416 polaznika, najpopularnija je bila škola plivanja

Održala se i škola jedrenja i veslanja. Novost ove godine bila je škola košarke, koja se vratila nakon kraće stanke
Foto: Jastrebarsko

Već 21 godinu zaredom mali Jaskanci, ali i njihovi roditelji, jedva čekaju ljetne praznike i omiljenu im Ljetnu igraonicu.

O interesu za ovaj projekt i trudu organizatora iz Društva naša djeca Jastrebarsko najviše govore brojke. Kroz 31 aktivnost ove je godine ukupno prošlo 419 djece, od čega 288 osnovnoškolaca i 131 dijete predškolskog uzrasta. Najpopularniju aktivnost, školu plivanja, ove je godine završilo 160 djece s područja Jastrebarskog i 34 djece iz Klinča Sela. Škola plivanja ponovno je organizirana za djecu u dobi od pet do 10 godina, a polaznici su prošli stručnu obuku na bazenu u Utrini, sve uz podršku Grada Jastrebarskog, Zagrebačke županije i Ministarstva turizma i sporta.

Nastavilo se i sa Školom jedrenja i veslanja. Novost ove godine bila je škola košarke, koja se vratila nakon kraće pauze, a provodio ju je Košarkaški klub Jaska. Potpuno nova aktivnost za školarce bila je radionica španjolskog jezika "Viva Espana", a za vrtićance je uvedena škola rolanja, rukometa i karatea, kao i dramska radionica. Uza sve to provele su se i višegodišnje aktivnosti, plesna radionica, škola duatlona, likovna radionica, škola šaha, informatička radionica, "Mali znanstvenici", škola gimnastike i odbojke, lutkarska radionica, škola rukometa, nogometa, karatea, streljaštva, stolnog tenisa, mažoret plesa, škola rolanja, penjanja na umjetnu stijenu, badmintona, tenisa, olimpijada starih igara, radionica plesa na svili, dramska radionica, škola orijentacijskog trčanja, kreativna radionica, škola streličarstva, nabrajaju organizatori.

I polaznici dječjih vrtića okušali su se u brojnim aktivnostima. Ljetna igraonica počela je prije 21 godinu na inicijativu gradonačelnika Zvonimira Novosela i pokretača projekta Domagoja Šlata, a danas je s ponosom organizira Društvo naša djeca Jastrebarsko, čija predsjednica Nikolina Ribarić ističe da prema statistici svako treće dijete s područja Jastrebarskog polazi Ljetnu i Zimsku igraonicu, a kad je riječ o djeci u dobi između pet i 10 godina, taj je broj i puno veći. 

SMANJEN I PDV Donošenjem odluke Odvodnja Samobor obračunavat će PDV po sniženoj stopi od 13 posto Umanjena je naknada za razvoj Samoborcima se neće povećati cijena usluge odvodnje UGOVOR o darivanju zemljišta na kojem će se graditi sušionica u virovitičkoj gradskoj upravi potpisali su župan Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin Razvoj gospodarstva i poljoprivrede Osigurano zemljište za gradnju sušionice povrća Nakon što trkač završi krug, preostalo vrijeme unutar sata koristi se za pripremu za sljedeći Održan 3. Nexe Croatia Backyard Ultra 32 puta pretrčao 6706 metara: Mislio sam odustati