Izbornik
Naslovnica Gradovi
Održan 3. Nexe Croatia Backyard Ultra

32 puta pretrčao 6706 metara: Mislio sam odustati

Nakon što trkač završi krug, preostalo vrijeme unutar sata koristi se za pripremu za sljedeći
1/2
Foto: IVAN COSIC

U organizaciji URT "Nexe Team" Našice na jezeru Lapovac održan je 3. Nexe Croatia Backyard Ultra – ultramaraton u kojem natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Nakon što trkač završi krug, preostalo vrijeme unutar sata koristi se za pripremu za sljedeći.

Ovaj ultramaraton highlanderskog je karaktera – trči se sve dok posljednji sudionik ne ostane na stazi. Ove godine to je ponovno uspjelo Tomislavu Poljaku, članu Atletskog kluba Martin Dugo Selo, koji je trčao 32 sata ostavši sam na stazi od rekordnih 110 natjecatelja. Obranio je svoju titulu i postavio novi rekord nakon prošlogodišnjih 28 sati trčanja.

– Bila je ovo jako zahtjevna utrka, čak sam bio i blizu odustajanja, ali sam odlučio da to ipak neću napraviti – dok god dolazim na cilj u zadanom vremenskom roku, to se neće dogoditi. Odluka se isplatila – izjavio je Tomislav.

Treće je ovo izdanje Backyarda, a natjecatelji su jako zadovoljni organizacijom utrke.

– Svi su otišli doma s pozitivnim dojmovima i s obećanjem da će se vratiti iduće godine, a ekipa iz Slovenije najavila je još veći broj trkača tako da ćemo imati zanimljivu borbu – rekao je Tomislav Gall, predsjednik URT Nexe Team Našice i organizator utrke. Zahvalio je svojim članovima, Gradu Našicama, Turističkoj zajednici Grada Našice, Turističkoj zajednici Osječko-baranjske županije, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Osječkoj pivovari, kao i NEXE Grupi. 

ZAŽELI je jedan od najvažnijih projekata za društvo u kojem postoji velika potreba za pomoći starijim i nemoćnim osobama. Na listi čekanja trenutačno je njih 200-tinjak, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak Krasna prilika i sjajan projekt "Zaželi – Bjelovar" – 31 žena brinula se o 186 starijih i nemoćnih AK Koprivnica broji više od stotinu članova Prijem za atletičare i trenere Ime našeg grada prenosite na svojim nastupima OČEKUJE SE da će ova investicija rezultirati poboljšanjem učinkovitosti prikupljanja i obrade otpada Modernizacija i unapređenje komunalnih usluga u Čazmi Novo vozilo za prijevoz otpada vrijedno je 150.000 €