Izbornik
Naslovnica Gradovi
Modernizacija i unapređenje komunalnih usluga u Čazmi

Novo vozilo za prijevoz otpada vrijedno je 150.000 €

OČEKUJE SE da će ova investicija rezultirati poboljšanjem učinkovitosti prikupljanja i obrade otpada
Foto: Grad Čazma

Čazmanske Komunalije bogatije su za novo vozilo za prijevoz otpada. Kako navodi direktor Komunalija Želimir Curiš, njegova vrijednost je 150 tisuća eura, a razlog nabave je dotrajalost voznog parka. Ovo novo vozilo predstavlja korak naprijed u modernizaciji i unapređenju komunalnih usluga koje pruža čazmansko komunalno poduzeće.

Curiš je objasnio da je nabavka novog vozila postala nužna zbog dotrajalosti postojećeg voznog parka.

– Imamo i kamione starosti 30 godina, ali također posjedujemo i nekoliko novijih vozila. Nažalost, jedno od novijih vozila trenutačno je izvan pogona zbog kvara, što nas je prisililo da obnovimo naš vozni park – izjavio je Curiš. Ova investicija ne samo da će omogućiti pouzdanu uslugu odvoza otpada, već će također omogućiti poboljšanje svih komunalnih usluga koje Komunalije pružaju svojim građanima.

– Planiramo obnoviti i vozni park iz svih djelokruga usluga koje obavljamo kako bismo osigurali bolju kvalitetu usluga na zadovoljstvo svojih korisnika – dodao je Curiš.

Novo vozilo za prijevoz otpada predstavlja samo jedan od koraka koje Komunalije poduzimaju u cilju modernizacije i unapređenja poslovanja. Očekuje se da će ova investicija rezultirati poboljšanjem učinkovitosti prikupljanja i obrade otpada, a Komunalije će nastaviti ulagati u razvoj i modernizaciju svojih djelatnosti kako bi osigurale da građani Čazme imaju pristup visokokvalitetnim komunalnim uslugama. Nova nabavka vozila za prijevoz otpada samo je jedan od koraka prema ostvarenju tog cilja. Inače, prošle godine u Gradu Čazmi odlučili su sami kupiti i podijeliti besplatno kompostere za sve zgrade nakon što su shvatili da to, na žalost, ne subvencionira nitko. Trošak je iznosio oko 60 tisuća kuna. Dobiveni kompost stanari mogu sami iskoristiti, a ako ne bude zainteresiranih, Komunalije Čazma će ga odvesti i upotrijebiti za vlastite potrebe.

– Ideja nam je sljedećih godina nastaviti s podjelom manjih kompostera i obiteljskim kućama krenuvši od samog grada Čazme gdje je već i podijeljeno njih 300 – kazali su iz Grada. 

Prvi otkos trave obavljen je u lipnju Zajednički projekt Komunalac i tvrtka Hartmann posijali cvjetnu livadu Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Krešimir Ačkar obišli su radove na poduzetničkom inkubatoru u Podložnici Poduzetnički inkubator u Podložnici vrijedan nešto više od 26 milijuna kuna Vjerujemo da će iz ove zgrade jednom izaći jedan novi Rimac ili Infobip Ukupno ostvareni prihodi vinkovačkih tvrtki rasli su za 33,50% u 2022. godini u odnosu na 2021. godinu te su premašili iznos od 851 milijun eura Intervju s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem Nova knjižnica bit će kulturno središte grada, a otvaramo i novu tržnicu