Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
'Beeram domaće'

U Vinkovcima 1. Craft festival

Craft festival Beeram domaće
Foto: Branimir Bradarić
Festival će biti podijeljen na sajamski dio kao i na dio u okviru kojega će biti organiziran niz predavanja

Vinkovci će 1. i 2. lipnja biti domaćini 1. Craft festivala pod nazivom 'Beeram domaće' tijekom kojega će biti upriličeno predstavljanje hrvatskih craft piva.

Vinkovci Projekt 'Zajedno u igri' Uredit će se šest dječjih igrališta u gradu, vrijednost radova je oko milijun kuna

- U sklopu festivala bit će organiziran sajamski dio s ponudom od oko 15-ak različitih vrsta domaćih craft piva koje će nuditi craft pivara iz Hrvatske - rekao je Ivan Vorgić vlasnik vinkovačke craft pivare Valentinijan.

Inače, njegova pivara proizvodi craft pivo pod nazivom Valens, a koje je, kako je pojasnio, nazvano po jednome od dva rimska cara rođena na području Vinkovaca. Upravo stoga se i festival 'Beeram domaće' održava u sklopu VI. Rimskih dana tijekom kojih će još jednom biti promovirano naslijeđe Rimskog carstva na tlu današnjih Vinkovaca. 

Na konferenciji za novinare organiziranoj ovim povodom najavljeno je kako će „pivski“ festival biti podijeljen na sajamski dio kao i na dio u okviru kojega će biti organiziran niz predavanja. Na tim predavanjima bit će riječi o povijesti proizvodnje i ispijanja piva na ovim prostorima Hrvatske kao i uopće o craft pivarstvu u Hrvatskoj i svijetu. Za posjetitelje je osigurana i dobra zabava za što će biti zaduženi Hladno pivo i Belfast Food.

- Želimo da Rimski dani prerastu u jednu od najznačajnijih manifestacija toga tipa u kontinentalnoj Hrvatskoj. Manifestacija ima ogroman potencijal koji treba iskoristiti i od koje u budućnosti očekujemo puno - rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

U sklopu Rimskih dana bit će organiziran prikaz borbi barbara i Rimljana, razne radionice, igrokazi na latinskom, rimske igre, borbe gladijatora, Rimski sajam… U ta dva dana Vinkovci će se na kratko vratiti nekoliko stoljeća unazad.

Pruga Vinkovci-Vukovar Novo lice Vinkovaca Obnova pruge i sedam novih autobusa