Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Projekt 'Zajedno u igri'

Uredit će se šest dječjih igrališta u gradu, vrijednost radova je oko milijun kuna

Vinkovci
Foto: Grad Vinkovci
U suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Bubamara gradske vlasti nastavljaju dalje aktivnosti na izgradnji Buba bara

Potpisivanjem ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova Grad Vinkovci osigurali su daljnju provedbu dva projekta iznimno važna za kvalitetu života građana.

Pruga Vinkovci-Vukovar Novo lice Vinkovaca Obnova pruge i sedam novih autobusa

Riječ je o projektima 'Zajedno u igri' kao i nastavku obnove objekta za razvoj novih socijalnih usluga i sadržaja za mlade, odnosno o nastavku obnove Buba Bara. Za oba projekta dio sredstava će osigurati spomenuto ministarstvo, dok će preostali dio biti osiguran iz gradskog proračuna.

Prema informacijama iz gradske uprave ukupna vrijednost projekta “Zajedno u igri’’ iznosi 614.000 kuna za čiju provedbu je Ministarstvo odobrilo sufinanciranje u iznosu od 300.000 kuna, dok će ostatak financirati Grad. U sklopu ovog projekta bit će uređeno dječje igralište kod nebodera ukupne površine 950 četvornih metara. Igralište će biti ograđeno, opremljeno s 268,25 m2 gumirane podloge i 10 igrala, pristupačno i prilagođeno i djeci s teškoćama u razvoju.

Uz ovo igralište uređivat će se još pet igrališta na postojećim ili novim lokacijama u gradu. Vrijednost svih dječjih igrališta iznosi nešto više od milijun kuna, a planira se početi s radovima do kraja godine.

U suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Bubamara gradske vlasti nastavljaju dalje aktivnosti na izgradnji Buba bara gdje će goste posluživati korisnici udruge. Nova faza radova iznosi 713.000 kuna, a od Ministarstva je odobreno sufinanciranje od 340.000 kuna.

Ostatak sredstava bit će osiguran iz gradskog proračuna. Oba vinkovačka projekta bit će realizirana kroz Program podrške regionalnom razvoju koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

Naime, Ministarstvo provodi nacionalne mjere za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Hrvatske, a preko Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju pomaže slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne samouprave u provedbi infrastrukturnih projekata koji su prepoznati kao potreba i razvojni prioritet.

Vinkovci djeca Tako to rade u Vinkovcima Za novorođenče 2000, a za učenika prvog osnovne i srednje škole 1000 kuna