Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ITF teniski turnir u kategoriji do 18 godina

U Vinkovcima više od 100 tenisača iz 25 država

storyeditor/2024-08-02/Tenis_1.jpg
1/3
Foto: Grad Vinkovci Na teniskim terenima u Vinkovcima natjecali su se i djevojke i dečki

U organizaciji Teniskog kluba Vinkovci na vinkovačkim teniskim terenima održan je Međunarodni ITF turnir na kojemu je sudjelovalo više od 100 igrača iz različitih krajeva svijeta. Na otvorenju turnira predsjednik Teniskog kluba Vinkovci Domagoj Bubalo rekao je da ovaj turnir, osim sportskog događa, predstavlja i veliku vrijednost za Vinkovce kao grad. Kazao je i kako su se mečevi igrali tijekom cijeloga dana što samo govori o zahtjevnosti organizacije i koliko je ovo zapravo tijekom godina postao ozbiljan turnir. Inače, na turniru su igrali djevojke i dečki do 18 godina pa možemo očekivati da ćemo neke od njih uskoro gledati i na najvećim svjetskim teniskim turnirima.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić posebno je istaknuo Vinkovce kao važno središte na svjetskim teniskim kartama te zahvalio Teniskom klubu Vinkovci na radu, trudu i organizaciji ovakvog značajnog turnira te je otkrio njegovu važnost.

Na teniskim terenima u Vinkovcima natjecali su se i djevojke i dečki
Foto: Grad Vinkovci Na teniskim terenima u Vinkovcima natjecali su se i djevojke i dečki

– Na turniru je više od stotinu tenisača iz 25 zemalja svijeta što još jednom pokazuje koliko su Vinkovci teniski jaki, imamo natjecatelje čak i iz Indije i Hong Konga. Na ovaj način promičemo tenisku kulturu jer znamo da je tenis uvijek bio perjanica našeg vinkovačkog sporta i da je ovaj teniski klub iznjedrio brojne talentirane tenisače i tenisačice – rekao je Romić.

Govoreći o tenisu u Vinkovcima, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci Domagoj Bubalo podsjetio je i na Festival tenisa koji se održava tijekom rujna. Kako Bubalo kaže, Festival tenisa traje više od 40 godina i na njemu se ove godine očekuje više od 200 igrača s Balkana, ali i drugih država. Festival tenisa za igrače je prilika za odmor u najstarijem gradu u Europi, ali i prilika da odigraju ili pogledaju neki kvalitetan meč i steknu neka nova poznanstva.

Napomenuo je i da je ovo samo jedan od mnogih događaja koje organizira Teniski klub Vinkovci. 

storyeditor/2024-08-02/DSC_1168.JPG Predstavnici Sartiglie posjetili Splitsko-dalmatinsku županiju Viteške igre Sartiglia i naša Alka zajedno su starije od 800 godina storyeditor/2024-08-03/PXL_020824_118372598.jpg Radionice starih zanata, prikaz života u viteškim kampovima, viteška interaktivna radionica... Završilo jubilarno, 60. Porcijunkulovo u čast Gospe od Anđela Tim će sredstvima Općina Dubrava financirati dječju opremu na projektu "Uređenje dječjeg igrališta – Park Šanac" Nova oprema Više od 50.000 eura za novo ruho Parka Šanac