Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
unapređenje zdravlja i kvalitete života

U Vinkovcima započinje 22. Sajam zdravlja

zdravlje
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL/Ilustracija
Koordinatorica Sajma zdravlja Mandica Sanković rekla kako se i na ovaj način želi doprinijeti povezivanju iskustava iz različitih struka i područja rada, a sve u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja i kvalitete života u urbanom okruženju

U petak u Vinkovcima započinje 22. Sajam zdravlja kojemu je središnja tema 'Zdravlje, komunikacije, mediji i intersektorska suradnja'. I ove godine Sajam je podijeljen na izložbeno - sajamski i edukativni dio.

Sajam zdravlja Trodnevna manifestacija od 20. do 22. travnja Na 22. Sajmu zdravlja u Vinkovcima predavanja, radionice...

- Sajam zdravlja oduvijek je bio mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promicanje i unapređenje zdravlja i kvalitete života pojedinaca i zajednice. Zdravlje nema cijenu i neprestano mora biti u fokusu svakoga od nas, a posebice medija čija je jedna od zadaća da nas informiraju i educiraju o tome kako sačuvati i unaprijediti zdravlje - rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Koordinatorica Sajma zdravlja Mandica Sanković rekla kako se i na ovaj način želi doprinijeti povezivanju iskustava iz različitih struka i područja rada, a sve u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja i kvalitete života u urbanom okruženju. Pojasnila je kako će tijekom trodnevnog Sajma posjetiteljima biti ponuđeno niz okruglih stolova, simpozija i edukativnih predavanja.

Po prvi puta mjesto na sajmu pronašli su i novinari kojima je posvećen poseban simpozij tijekom kojega će riječi biti o suradnji medija i zdravstva, uzajamnoj komunikaciji i načinima rješavanja komunikacijskih problema i uskih kanala. Isto tako održat će se tradicionalni Forum zdravih gradova i županija, Forum osoba s invaliditetom, te niz simpozija i predavanja na temu zaštite, unaprjeđenja i očuvanja zdravlja. Sajam zdravlja organiziraju Hrvatska mreža zdravih gradova, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija.

škola od jeseni Učenici vinkovačke OŠ Nikole Tesle u jednosmjenskoj nastavi