Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Gradske vlasti u 2023. očekuju još i bolje rezultate

U vrhu po količini povučenog novca iz EU

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Vinkovci s povučenih 25 milijuna kuna zauzimaju 8. mjesto među hrvatskim gradovima

Iz Grada Vinkovaca oglasili su se podatkom da su među vodećim hrvatskim gradovima po količini povučenog EU novca u 2021. godini u odnosu na ukupno povučena sredstva u Republici Hrvatskoj. Prema navodima vinkovačkih vlasti, na nacionalnoj ljestvici, koja prikazuje udio povučenih sredstava iz fondova EU u ukupno povučenim sredstvima u 2021. godini, Vinkovci s povučenih 25 milijuna kuna zauzimaju 8. mjesto među hrvatskim gradovima. Indikativno je i to da su Vinkovci na nacionalnoj ljestvici koja prikazuje udio izdvajanja gradova za subvencije obrtnicima u gradskom proračunu u 2021. godini na 7. mjestu u državi, s gotovo 3,4 milijuna kuna usmjerenih u obrtništvo.

Kako iz Grada navode, ovakvi trendovi ne čude jer Vinkovci su poznati kao grad u kojem je posljednjih godina proveden velik broj projekata, dosta ih je i u tijeku, a neki tek čekaju na realizaciju. Gradonačelnik Ivan Bosančić posebno izdvaja one koji se odnose na dogradnju dva postojeća i gradnju jednog novog dječjeg vrtića te gradnju zatvorenog dijela vinkovačke tržnice.

– Ovo su najvažniji poslovi kada govorimo o najnovijim projektima. Njihov utjecaj na cjelokupnu zajednicu tek ćemo vidjeti jer ne treba posebno objašnjavati koliko je u jednom gradu važno osigurati dodatne vrtićke kapacitete, baš kao i nov i moderan prostor gdje će lokalni OPG-ovi moći prezentirati i prodavati svoje domaće proizvode. Uvijek su nam prioritetni ciljevi osigurati roditeljima sigurnost i potporu kada su njihova djeca u pitanju, a poljoprivrednicima i poduzetnicima potrebne uvjete za rad i razvoj i na to smo posebno fokusirani – rekao je Bosančić.

Dodaje da u Vinkovcima ovakve ili još i bolje rezultate očekuju i ubuduće jer pred vratima su nove financijske mogućnosti i prilike za ulaganja, ponajprije putem ITU mehanizma kroz koji je partnerskim gradovima i općinama te Vinkovcima kao središtu urbanog područja na raspolaganju više od 25 milijuna eura.

Tradicija Započele pripreme za 58. Vinkovačke jeseni CENTAR za svjetlovodne tehnologije pokazao se kao pun uspjeh vinkovačkih gradskih vlasti Vinkovci postali izvoznik znanja o svjetlovodnim tehnologijama VINKOVCI Uvjeti školske prehrane iz tjedna će u tjedan biti bolji