Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
RASPISANI NATJEČAJI ZA POMOĆNIKE U NASTAVI U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA

U vrtićima šest pomoćnika, a u školama njih 35 i dva komunikacijska stručnjaka

Foto: Grad Vinkovci
Pomoćnici u vrtićima u Dječjem vrtiću Vinkovci djeluju sada već četvrtu godinu za redom

Uoči početka nove pedagoške godine Grad Vinkovci raspisao je natječaje za prijem u radni odnos šest pomoćnika za kojima je Dječji vrtić Vinkovci iskazao potrebu kao i za pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike učenicima s teškoćama u razvoju. Prema najavama u vrtiću će biti zaposleno šest pomoćnika za šestero djece dok će za nastavu u školi biti zaposleno 35 pomoćnika u nastavi i 2 komunikacijska stručnjaka. Pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković kazala je kako se prijem u Dječjem vrtiću Vinkovci provodi s ciljem osiguravanja podrške djeci s poteškoćama već od najranije dobi i njihovog uključivanja u redovite odgojno obrazovne vrtićke i predškolske skupine.

Gospodarske mjere daju konkretne rezultate što potvrđuju i statistički podaci Vinkovci među deset gradova u Hrvatskoj po broju zaposlenih na 1000 stanovnika

– Pomoćnik u vrtiću pruža fizičku potporu djetetu u izvršavanju zadataka i svim ostalim aktivnostima za vrijeme boravka u vrtiću, a prema potrebama djeteta te uputama i smjernicama odgojiteljica i stručnih suradnika vrtića. Pomoćnici u vrtiću podrška su i odgojiteljima/cama jer pomažu u provedbi plana i programa rada i provođenju aktivnosti vrtića – rekla je Vinković.

Pomoćnici u vrtićima u Dječjem vrtiću Vinkovci djeluju sada već četvrtu godinu za redom, ostvaruju jednaka materijalna prava kao i pomoćnici u nastavi u školama, ali moraju ispunjavati i iste uvjete. Posao pomoćnika može obavljati osoba sa završenom edukacijom i završenim četverogodišnjim obrazovanjem.– Iako za sada imamo Odluku o financiranju te još čekamo konačno potpisivanje ugovora, počeli smo raditi na pripremi budući moramo imati sve spremno za početak nove školske godine za nešto više od dva tjedna, 6. rujna. Djeci je neophodno osigurati pomoćnike već od prvog dana škole i stoga je već raspisan Natječaj za prijam u radni odnos 35 pomoćnika u nastavi i 2 komunikacijska posrednika – rekla je Vinković govoreći o natječaju za osiguranje pomoćnika u nastavi u školama.Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 1,7 milijuna kuna od čega je iz Europskog socijalnog fonda osigurano 1,5 milijuna kuna dok Grad Vinkovci u projektu sudjeluje sa gotovo 170 tisuća kuna.