Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Hvataju rokove

U Vrtlinskoj i Prnjarovcu pri kraju gradnja mrtvačnica

Foto: Čazma
U planu je gradnja mrtvačnica na grobljima  u Gornjem Mikloušu i Pobjeniku, a u Cerini se radi odarnica s nadstrešnicom

Grad Čazma posjeduje 13 groblja s ukupno šest tisuća grobnih mjesta. Namjera je da svako groblje dobije primjerenu mrtvačnicu ili odarnicu za posljednji ispraćaj pokojnika. Ovih dana pri kraju su radovi na dvije  nove mrtvačnice, u Vrtlinskoj i Prnjarovcu.

– Nisam siguran hoćemo li uspjeti sve radove završiti na vrijeme, ali važno je da projekti idu završetku. Potrebu za gradnjom 
mrtvačnica i opremanjem groblja infrastrukturom izrazili su naši građani i mi ih podržavamo – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak pri obilasku mrtvačnice u Vrtlinskoj.

Mrtvačnica se sastoji od prostrane ispraćajne dvorane, sanitarnog čvora i spremišta koje će koristiti djelatnici Komunalija Čazma. Gradnju financira Grad Čazma.

– Potrošili smo u ove dvije mrtvačnice ukupno oko 900 tisuća kuna. Bit će tu još troškova uređenja okoliša, unutrašnjosti mrtvačnica i parkirališta. Nasuli smo i parkiralište kod Gradskog groblja u Čazmi čime smo omogućili da i za veće sahrane i za blagdan Svih svetih, kad više građana obilazi groblja, imamo dovoljno parkirnih mjesta. Radimo kontinuirano da svako naše groblje dobije ponešto, a tako ćemo raditi i ubuduće – dodao je gradonačelnik.

U planu je gradnja mrtvačnica na grobljima  u Gornjem Mikloušu i Pobjeniku, a u Cerini se radi odarnica s nadstrešnicom. Sva su 
groblja pokošena devet puta i redovito se s njih odvozi komunalni otpad.