Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
ZAPOČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

Učenicima osiguran školski materijal, besplatna prehrana...

Foto: PIXSELL
Sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad u školskoj godini 2021./22. provodit će program produženog boravka

Ukupno 398 učenika prvih razreda upisano je u školskoj godini 2021./2022. u devet osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik, 
što je 7 prvašića više nego prošle školske godine. Dva razreda po 20 učenika upisala je i Katolička osnovna škola u Šibeniku.

Sedam osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik u školskoj godini 2021./22. provodit će program produženog boravka.

Uz dosadašnje tri škole – OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Tina Ujevića, OŠ Jurja Dalmatinca, program produženog boravka omogućit će se i polaznicima OŠ Vidici, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Meterize i OŠ Petra Krešimira IV. Nakon predupisne procedure za prve razrede osnovnih škola u 2021./22. školskoj godini, interes za uključivanje prvašića u program produženog boravka iskazalo je 140 roditelja.

Osim za učenike prvih razreda, nastavlja se program produženog boravka za učenike drugih i trećih razreda čime će ukupno 219 
učenika koristiti produženi boravak u 13 odgojno-obrazovnih skupina.

I ove godine Grad Šibenik je u proračunu osigurao financijska sredstva za pomoć roditeljima osnovaca u nabavi radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala. Planirana sredstva za tu namjenu iznose 383 tisuće kuna.

Jednokratna novčana pomoć za nabavu radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala iznosi 300 kuna po uzdržavanom učeniku/ci  od 1. do 4. razreda, odnosno 500 kuna po uzdržavanom učeniku/ci od 5. do 8. razreda. Potrebna dokazna dokumentacija i svi detalji navedeni su u samom javnom pozivu koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada Šibenika i traje do 6. listopada.

Putem natječaja “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)” koji je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Šibenik osigurao je sredstva za financiranje besplatne školske prehrane (marende) za 868 učenika u osnovnim školama, ukupne vrijednosti 999.081,83 kuna iz Fonda Europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). 85 posto iznosa osigurano je sredstvima Europske unije, a 15 posto iz državnog  proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta je ublažiti najgore oblike dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva. U projekt je uključeno svih 9 osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik.