Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Našice

Učenicima šaljemo poruku da je znanje najvrednija investicija

Foto: Našice U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Našica na ljetnoj pozornici pored dvorca Pejačević održan je svečani prijem učenika i mentora našičkih škola koji su postigli uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima
Na početku svečanosti prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba zahvalivši svima koji su uspjeli ostvariti ove zavidne i hvalevrijedne rezultate na natjecanjima

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Našica na ljetnoj pozornici pokraj dvorca Pejačević održan je svečani prijem učenika i mentora našičkih škola koji su postigli uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Domaćini ovog svečanog događaja bili su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te djelatnici Gradske uprave, a uz veliki broj učenika i profesora tu su bili i ravnatelji škola – ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Željko Filjak, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović, ravnateljica OŠ Dore Pejačević Verica Marinović i Darija Vlajnić, ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora.

Sredina za kvalitetan život

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba zahvalivši svima koji su uspjeli ostvariti ove zavidne i hvale vrijedne rezultate na natjecanjima tijekom još jedne školske godine koja se bliži kraju.

– Održali smo uobičajeno nagrađivanje najboljih učenika na državnoj razini, koje se slaže s krajem školske godine i proslavom Dana Grada. Bila mi je čast dodijeliti nagrade i čestitati učenicima na njihovu trudu. Želim istaknuti da Našice ove godine obilježavaju 795. obljetnicu i da smo ponosni na bogatu povijest obrazovanja u našem gradu. Nagradama smo danas poslali poruku učenicima da nastave s obrazovanjem i radom jer je investicija u znanje najvrjednija investicija u životu. Pozivam one koji odu iz zajednice da se vrate jer ih u Našicama čeka dom i sredina za kvalitetan život. Budućnost je u rukama mladih i zajedno ćemo graditi bolje sutra – zaključio je gradonačelnik.

Ravnateljica Vlatka Zahirović izrazila je zahvalnost Gradu Našicama i gradonačelniku na nagrađivanju najboljih učenika i mentora. Naglasila je kako se puno truda, vremena i ljubavi ulaže u obrazovanje te je istaknula kako cijeni što Grad prepoznaje i vrednuje rad s mladima. Zahvalila je na kontinuiranoj podršci školstvu, koja se očituje i godišnjim nagradama koje su postale tradicija koja potvrđuje predanost Grada obrazovanju. Vjeruje da će ta podrška i priznanje za rad s mladima biti nastavljena i u budućnosti. Osim ovog svečanog prijema, prošlog je tjedna u prostorijama gradske uprave Grada Našica održana 1. konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Našica. Na dnevnom redu sjednice bile su predviđene tri točke, i to izbor predsjednika Savjeta mladih Grada Našica, izbor zamjenika predsjednika Savjeta mladih Grada Našica te pitanja i prijedlozi.

Izabran Savjet mladih

Sjednicu je otvorio Krešimir Žagar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, koji je pozdravio sve izabrane članove Savjeta mladih Grada Našica te im ujedno i čestitao na izboru. Utvrđeno je da su na sjednici bili nazočni svi članovi Savjeta.

U prvoj točki prema dnevnom redu za predsjednicu Savjeta mladih Grada Našica jednoglasno je izabrana Laura Kanis koja se u nastavku sjednice zahvalila članovima na ukazanom povjerenju te nastavila rad sjednice po utvrđenom dnevnom redu.

storyeditor/2024-07-12/Potpis_ugovora_Sala_Nasice_2.jpg Kašuba je istaknuo kako Našice i Šal'a imaju niz poveznica U Slovačkoj potpisana Povelja prijateljstva između Našica i Šal'e storyeditor/2024-06-20/nasice_foto_a.jpg Završavamo drugi ciklus kojem je fokus na aglomeraciji Broj obrtnika i djece u vrtićima veći, a stvaramo uvjete za mlade obitelji storyeditor/2024-05-10/sestrinstvo16.jpg Deficitarno zanimanje u Hrvatskoj i u županiji Odjeljenje medicinskih sestara i tehničara opet u našičkoj školi