Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dan jezika u Vinkovcima

Učenje stranih jezika spaja nas i povezuje

storyeditor/2024-09-26/Dan_jezika_1.jpg
1/3
Foto: Grad Vinkovci DESET srednjih škola imalo je svoje štandove u središtu Vinkovaca

Domaćini ovogodišnjeg obilježavanja Dana jezika u Vinkovcima bili su Gimnazija Matije Antuna Reljkovića i Tehnička škola Ruđera Boškovića. Tim povodom u središtu Vinkovaca bili su postavljeni štandovi s raznim zastavama europskih država.

– Ovogodišnja je tema hrana, a ovdje je deset srednjih škola iz cijele županije. Na svakom štandu učenici predstavljaju kuhinju iz pojedine zemlje i pokazuju bogatstvo te različitost Europske unije, u kojoj se njeguje multikulturalizam i prihvaćanje različitosti – rekla je ravnateljica vinkovačke Gimnazije Ivana Biljan. Postavljene štandove posjetio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je rekao da mi kao mali narod moramo voditi računa da je teško napredovati ako ne komuniciramo te da je učenje stranih jezika nešto što nas spaja i povezuje s drugim narodima. 

storyeditor/2024-09-27/Novi_kompleks_zgrada_1.jpeg U sklopu centra je i novi vanjski trg na kojem je i održan program Građane oduševio novouređeni Odgojno-obrazovni i kulturni centar storyeditor/2024-09-30/Dogradnja_dv_Slavuj__1_.jpg Povećavaju kapacitete Položen kamen temeljac za dogradnju vrtića Slavuj u Strmcu storyeditor/2024-09-26/_DSC2263.jpg Izbor za najtežu, najmanju i najbolje rezbarenu bundevu Bundeve svih boja i oblika uz autohtonu hranu i običaje Gorskog kotara