Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Povećavaju kapacitete

Položen kamen temeljac za dogradnju vrtića Slavuj u Strmcu

storyeditor/2024-09-30/Dogradnja_dv_Slavuj__1_.jpg
1/2
Foto: Grad Sveta Nedelja Radovi na montažnoj građevini trajat će osam mjeseci i neće ometati redovan rad vrtića

Grad Sveta Nedelja službeno započinje s projektom dogradnje Dječjeg vrtića Slavuj u naselju Strmec, čime će se kapaciteti vrtića proširiti za ukupno četiri skupine, odnosno tri jasličke i jednu vrtićku, a dobit će se dodatnih 56 mjesta. Kamen temeljac položen je 16. rujna, a projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost u iznosu od gotovo 650.000 eura, dok ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2,3 milijuna eura. S obzirom na to da se radi o montažnoj građevini, očekuje se brzi završetak radova za koje je zadužena tvrtka Domus plus.

Odabirom drvene montažne gradnje, Grad Sveta Nedelja prati suvremene europske trendove. Radovi, koji bi trebali trajati osam mjeseci, kako je istaknuo tehnički direktor tvrtke Luka Kuprešić, neće ometati rad vrtića. Projekt uključuje i izgradnju polivalentne dvorane koja će biti na raspolaganju cjelokupnom objektu te dodatne prostorije za tehničko osoblje, čime će se znatno unaprijediti uvjeti rada unutar vrtića.

storyeditor/2024-09-26/CB2A5020.jpg Čak 71 posto gospodarstvenika ostvarilo je dobit u svom poslovanju Raste broj poduzetnika i zaposlenih, pada nezaposlenost Sukladno odluci koprivničko-križevačkog župana, ove godine dodijelit će se ukupno 120 stipendija Objavljen natječaj za stipendiranje Studentske stipendije povećane na 200 € mjesečno Ravnateljica ustanove prim. Marina Payerl-Pal i Tomislav Trtanj iz tvrtke Svijet solara potpisali su ugovor o izvođenju radova Solarna energija Na zgradu ZJZ-a postavit će se paneli