Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
U Jastrebarskom održani vrlo posjećeni Dani vina

Učili i uživali u vinima, koncertima i vježbanju

1/2
Foto: Jastrebarsko
Morana Zibar podučavala je vinskoj abecedi, Darko Lugarić podučavao je o rieslingu i sivom pinotu, Marko Rundek o jantarnim vinima...

Dani vina u novom izdanju okupili su brojne Jaskance i goste. Već prvog dana održane su tri radionice. Darko Lugarić podučavao je o rieslingu i sivom pinotu, a Marko Rundek o jantarnim vinima.

Jutarnji trening

Povorka nažalost zbog kiše nije održana, no članovi udruge pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, KUD-ova Okićka trešnja Stankovo, Lipa, Slavetić, Desinec, Cvijet Cvetković,  glazbeno-folklorne sekcije Udruge umirovljenika Jastrebarsko, puhačkih orkestara DVD-a  Petrovina, Domagović, Stankovo, Gornji Desinec, Plešivica i Svetojanske mažoretkinje podizali su atmosferu i razveselili sve posjetitelje.

Nakon svečanosti na kojoj su Dane vina zdravicom otvorili vinari Jagunić vina, RJ winery, Dobra Berba, Vina Josip Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Vinogradarska kuća Braje, Franjo Kolarić, Vino Sirovica, Šoškić Winery & Distillery, Vina Gregorić, Tomac & Bajda i Podrum Mladina čiji se Erdoro našao u čašama, dobru zabavu omogućili su glazbenici iz grupe Status, a prije toga posjetitelje je oduševio Traumatic Arts show.

Subota je počela razgibavanjem na dječjem adrenalinskom programu, uz vođenje Renate Sopek. Svoj su jutarnji trening održale i polaznice korektivne gimnastike.

O pravoj čaši za svako vino učilo se od Tomislava Tuđena, a radionica Filipa Božića potvrdila je kako su plešivički pjenušci najbolji u Hrvatskoj.

Najmlađi posjetitelji gledali su Školu čarobnih životinja, a na Art & wine radionici Karle Ban uživali su brojni ljubitelji umjetnosti i vina. O pinot noiru posjetitelji su učili od Antonija Gregorića, a smijeh je donijela Marina Orsag. Kroz cijeli dan atmosferu je dizao DJ Bistra, a oduševili su i KUD Sveta Jana, KUD Lipa iz Slavetića, KUD  Okićka trešnja i glazbeno-folklorna sekcija Udruge umirovljenika Jastrebarsko. Opća Opasnost zabavljala je brojne ljubitelje glazbe do dugo u noć, dok je DJ Bistra bio zadužen za dobru zabavu cijelog vikenda.

Nedjelja je privukla brojne posjetitelje u perivoj. Morana Zibar podučavala je vinskoj abecedi, a održana je i još jedna radionica Art & wine Karle Ban. Uživalo se u dvije predstave Kerekesh teatra i nastupima Svetojanskih mažoretkinja te puhačkih orkestara iz Gornjeg Desinca, Stankova i Plešivice. Za kraj ovogodišnjih dana vina koncert je održala Crvena jabuka.

Zahvala vinarima

Organizatori zahvaljuju posjetiteljima koji su proveli nezaboravan vikend, glavnom sponzoru Jani, Zagrebačkoj županiji i Mladini kao glavnom pokrovitelju vinskih radionica koje su održane uz veliku podršku vinara, djelatnicima Cesta i Voda, vatrogascima, Centru za kulturu, svim izvođačima i sudionicima programa, HAB solucijama na realizaciji, policijskoj postaji, ZKUU Grada Jastrebarsko, Sportskoj zajednici Grada Jastrebarskog i Turističkoj  zajednici.

Najveća hvala, kažu, ide vinarima bez kojih Dana vina ne bi bilo.