Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
okuplja više od 700 ljudi

Udruga invalida rada Rijeka obilježila 50 godina postojanja

1/4
Foto: Grad Rijeka
Ova se udruga još od 1968. godine bavi pružanjem pomoći, solidarnosti, informiranjem i senzibiliziranjem javnosti za potrebe invalida rada i njihovih obitelji kroz volontiranje, komunikaciju, terenski rad, rehabilitaciju te pravna i psihološka savjetovanja

U Gradskoj vijećnici održana je svečanost na kojoj je obilježena 50. obljetnica djelovanja Udruge invalida rada Rijeka.

Ova se udruga još od 1968. godine bavi pružanjem pomoći, solidarnosti, informiranjem i senzibiliziranjem javnosti za potrebe invalida rada i njihovih obitelji kroz volontiranje, komunikaciju, terenski rad, rehabilitaciju te pravna i psihološka savjetovanja.

Riječki srednjoškolci uče o aktivnom građanstvu medijska pismenost - tema ovogodišnjeg izdanja Akcija za 5! Srednjoškolci uče o aktivnom građanstvu

Uz vodstvo i članove udruge, događaju je nazočila pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković te predstavnici Primorsko-goranske županije i Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

U ime riječke udruge, predsjednik Ante Štulić zahvalio se svojim članovima na uloženom trudu i vremenu te Gradu Rijeci, općinama i gradovima na komunikaciji, financijskoj i drugim oblicima potpore, dok je tajnica Nevenka Bakarčić navela kako je jedna od glavnih vrijednosti udruge to što je uspješno zadržala intenzitet svoga rada te želju da napreduje i pomogne invalidima rada na čim kvalitetniji način.

kreativni projekt grada rijeke Prijavite izloge svojih poslovnih prostora i pridonesite blagdanskom ugođaju

Povodom pola stoljeća rada, pročelnica Karla Mušković udruzi je uručila uokvirenu fotografiju naziva „Pogled s tornja“, navevši predani rad i uspješnu međusobnu komunikaciju te ističući njen doprinos razvoju civilnog društva.

Udruga invalida rada Rijeka danas okuplja više od 700 ljudi koji putem članstva mogu ostvariti svoja prava i materijalne pogodnosti, a kroz svoje brojne socijalne programe i aktivnosti djeluje na području Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.

Udruga redovito obilježava Nacionalni dan invalida rada 21. ožujka, a povodom proslavljenog jubileja nedavno je izdala i monografiju naziva “50 godina Udruge invalida rada Rijeka”.

uspješno realizirano 7 projekata Od postavljanja filmskog platna i meteo stanice do senzorne staze i povrtnjaka