Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

Udruge su bogatstvo grada i društvenog života, one nas oplemenjuju

Ugovore je predstavnicima udruga uručio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić
1/3
Foto: Grad Vinkovci Ugovore je predstavnicima udruga uručio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić
Za projekte i programe udruga iz kulture u tekućoj godini osigurano je ukupno 144 tisuće eura, a ta sredstva podijelit će se na račune 77 udruga za njihovih 114 projekata

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić s predstavnicima udruga iz područja kulture i tehničke kulture s područja grada potpisao je ugovore o suradnji.

Veliki značaj

Kako je rečeno, temeljem javnog poziva ukupno je 144 tisuća eura podijeljeno na 77 udruga i njihovih 114 projekata.

– Potpora Grada nešto je što nikada nije bilo upitno, osobito sada, u vremenima kada raste broj projekata koji značajno doprinose razvoju Vinkovaca i cijeloga našega društva. Udruge su bogatstvo grada Vinkovaca i našeg društvenog života, one nas oplemenjuju i to je nešto nemjerljivo. Zato Vinkovci i jesu iznad drugih u odnosu na društveni život i sve ono što se zbiva unutar grada, u svemu nam pomažu i aktivan su dio našeg društvenog života – rekao je Bosančić.

Dodao je kako su tijekom godina Vinkovci postali prepoznatljivi po brojnim manifestacijama i raznim događanjima koje organiziraju upravo udruge koje djeluju na području grada. Prema njegovim riječima, upravo zato su neke od manifestacija postale prepoznatljive u cijeloj Slavoniji, pa i u Hrvatskoj te iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja iz cijele države, ali i inozemstva. To je od velikog značaja za promidžbu grada, onda i za razvoj i rast gospodarstva, a u konačnici i za gradski proračun.

Robert Rihtar, predsjednik udruge Naši Borinci, koja je u pripremama za novo izdanje svoje najpoznatije manifestacije "Od Đurđeva do Markova", istaknuo je kako njihova udruga i Grad imaju dobru suradnju te smatra da će tako nastaviti i dalje. Predsjednica Društva Hrvatska žena Ljubica Potočić rekla je ovom prilikom kako su tijekom protekle godine puno toga napravili te da imaju i niz planova.

– Važno je spomenuti kako je u tijeku veliki projekt kojim želimo pomoći starima i bolesnima edukacijom neformalnih njegovatelja i njegovatelja u palijativnoj skrbi. Na posudbu dajemo i pametne narukvice onima kojima je potrebna pomoć – rekla je Potočić izdvajajući neke od projekata udruge kojoj je na čelu.

Ugovor je potpisao i Zvonimir Lisičić, predsjednik udruge Vinkovački šokački rodovi, rekavši kako se uskoro održava 18. Šokačka zabava što je njihova najpoznatija manifestacija uz pokladno jahanje i Večer šokačkih rodova.

Niz aktivnosti

– Jako puno nam znači ova pomoć grada bez koje ne bismo mogli funkcionirati ni provoditi naše programe i projekte. Gradske vlasti naš trud i rad prepoznaju tijekom proteklih 20 godina, a dobili smo i nagrade i Grada i Županije. Sve što radimo, radimo za očuvanje naše tradicije Vinkovaca i okolice – rekao je Lisičić.

Potpisani ugovor od velikog značaja je i za Mađarsko kulturno-umjetničko društvo Vinkovci iz kojeg navode kako bez toga ne bi imali gdje raditi budući da im je Grad još na početku dao besplatan prostor, a poslije toga i prostor u Dugoj ulici.

– Bez potpore Grada i Županije bilo bi jako teško raditi. Naime, ne bismo mogli provoditi svoje uobičajene manifestacije i događanja tijekom godine kao što su Večer mađarske kulture, Susret vinkovačkih Mađara u povodu Dana grada, izložba ručnih radova i kolača, proslave i obljetnice mađarskih blagdana, božićni domjenak… – rekla je tajnica udruge Marica Ač.

storyeditor/2024-04-11/Bazen_2.jpg Omiljeni sportsko-rekreacijski centar u gradu Energetska obnova vinkovačkog bazena te novi i moderni sadržaji storyeditor/2024-04-11/IMG_8585.jpg Obnovljena školska dvorana u Vinkovcima Bolji uvjeti za 900 učenika dviju škola te klubove i rekreativce storyeditor/2024-04-05/Kruzni_tok.jpg Prometna infrastruktura u Vinkovcima Kružnim tokom na raskrižju prema Rokovcima podići će se sigurnost