Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Radovi na magistralnom cjevovodu praktički su gotovi na našičkom području

Ulaganje u kvalitetu života, ali i prometnu sigurnost stanovnika

storyeditor/2024-04-12/Ulaganje_u_prigradska_naselja__6_.JPG
Foto: Našice U redovnom obilasku investicija na našičkom području gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba sa suradnicima posjetio je gradilišta u tri prigradska naselja, Jelisavcu, Zoljanu i Martinu
Na području Zoljana, točnije Poljane i Donje Male sve je spremno za asfaltiranje ceste nakon radova u sklopu projekta aglomeracije

U redovnom obilasku investicija na našičkom području gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba sa suradnicima posjetio je gradilišta u tri prigradska naselja, Jelisavcu, Zoljanu i Martinu. Nakon ulaganja u nogostup u Ulici Ivana Brnjika Slovaka u Jelisavcu, a na inicijativu mještana naselja krenulo se u uređenje samog centra naselja, gradnju nogostupa i kolnog prilaza te u saniranje i gradnju ceste u Sportskoj ulici.

Magistralni cjevovod

Također Grad je uložio i u prostorije Nogometnog kluba Vihor što je inicirala uprava kluba, članovi i igrači.

– Obišli smo sva gradilišta u naselju, a ukupan iznos investicije u Jelisavac u proteklom razdoblju je 25.000 eura – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te dodao da će se u skorije vrijeme ići i u rušenje ilegalno sagrađenog objekta u Sportskoj ulici koji se nalazi do osnovne škole što će direktno utjecati na prometnu sigurnost i vozača i pješaka. Investicije se nastavljaju i u Zoljanu gdje su se gradonačelniku u obilasku pridružili i direktora Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek i voditelj Damir Farkaš. Na području Zoljana, točnije Poljane i Donje Male sve je spremno za asfaltiranje ceste nakon radova u sklopu projekta aglomeracije.

– U sklopu projekta ovdje je napravljena rekonstrukcija magistralnog cjevovoda Zoljan – Našicecement i gradnja sekundarne mreže vodovoda naselja Zoljan u vrijednosti od 400.000 eura. Drugi dio obuhvaća radove na glavnom opskrbnom vodovodu od naselja Zoljan do Štukinog brda ukupne vrijednost 300.000 eura te gradnju sanitarno-fekalne kanalizacijske mreže upravo na ovom području Donje Male i Poljane ukupne vrijednosti od 900.000 eura. Radovi na magistralnom cjevovodu praktički su gotovi i sada je u tijeku prijava tehničkog pregleda. Uskoro očekujemo uporabnu dozvolu – rekao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i dodao da je ovo ulaganje u temeljnu kvalitetu života, ali i prometnu sigurnost stanovnika ovih naselja kroz povijesno najveću investiciju u Našicama, projekt aglomeracije.

Grad Našice od 2022. godine ulaže u veliki sportski projekt gradnje Sportskog centra u Martinu jer je te godine napravljen idejni projekt svlačionica s dodatnim sadržajem, dok je 2023. godine ishodovana građevinska dozvola.

Sportski duh naselja

– U prigradskom naselju Martin nastavljamo s ulaganjima u Sportski centar, ponajprije za Nogometni klub Martin koji igra izuzetno važnu ulogu u društvenom i sportskom duhu naselja. Okuplja velik broj stanovnika, posebno mladih. Prije otprilike dva tjedna do nogometnog igrališta smo doveli i kompletnu infrastrukturu. Uz vodu koja je dovedena prije nekoliko godina sada imamo i plin, struju i telefon vrijednosti 17.185 eura. Uz projektno-tehničku dokumentaciju vrijednosti 27.800 eura to je, u posljednjih nekoliko godina, ukupna investicija od 45.000 eura. Također osigurali smo projektno-tehničku dokumentaciju sve do građevinske dozvole za gradnju nogostupa u Ulici bana J. Jelačića, prva faza će biti gotova ove godine, a druga faza u 2025. godini – najavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

storyeditor/2024-04-12/potpisivanje-ugovora-14.jpg Sredstva za programe Uručeni ugovori vrijedni više od 400 tisuća eura storyeditor/2024-04-12/PXL_230422_93118686.jpg Zelena čistka na dvije lokacije U subotu akcija čišćenja divljih odlagališta smeća storyeditor/2024-04-14/RC_Zone_Samobor__3_.jpg U gospodarskoj zoni Bobovica pokraj Samobora za godinu dana izgradit će se park od 170.000 m2 Investicijska grupa iz Češke gradi logistički park vrijedan 100 mil. €