Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Zelena čistka na dvije lokacije

U subotu akcija čišćenja divljih odlagališta smeća

storyeditor/2024-04-12/PXL_230422_93118686.jpg
Foto: Damir Spehar/PIXSELL Prošle se godine Zelena čistka u Koprivnici održala na četiri lokacije – dvije su bile u prigradskom naselju Draganovec, a po jedna u naseljima Kunovec Breg i Reka

Grad Koprivnica već godinama tradicionalno organizira Zelenu čistku, akciju čišćenja divljih odlagališta otpada, po čemu je prepoznat kao jedan od prvih gradova s tom inicijativom u Hrvatskoj.

Zelena čistka održat će se ove subote, 20. travnja, s početkom u 9 sati. Okupljanje sudionika koji će se odazvati vrijednoj akciji predviđeno je u 8.30 sati na koprivničkome gradskom sajmištu kod nekadašnje vage.

Određene su i ovogodišnje lokacije s kojih će se odvesti otpad na divljim odlagalištima. Jedna je na katastarskoj čestici broj 5031 k. o. Koprivnica. Riječ je o produžetku Ulice kneza Domagoja u Koprivnici prema prigradskom naselju Herešinu uz šljunčani put u cijeloj dužini šume.

Druga je lokacija ovogodišnje Zelene čistke na katastarskoj čestici broj 5171 k. o. Koprivnica, a u biti je to produžetak Ulice Željka Selingera, odnosno šljunčani put poslije farme nesilica Maltarić, i to prvi put lijevo, tumače u Gradskoj upravi prošli tjedan.

Zelena čistka, koja se održava u povodu Dana planeta Zemlje 22. travnja dio je globalnog pokreta "Let's do it!" koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

Akcija je ove godine i dio projekta "Od izvora do mora" te ovisno o broju okupljenih volontera i količini prikupljenog otpada moguće je osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje. To svakako valja znati.

– Zato se pozivaju građani da se pridruže čišćenju divljih deponija te budu dio ove hvalevrijedne akcije. Prijave se mogu napraviti putem e-maila hrvoje.ruzic@koprivnica.hr, najkasnije do četvrtka, 18. travnja. Svim sudionicima osiguran je prijevoz do lokacije, zaštitne rukavice, vreće za smeće, osvježavajuće piće i obrok – ističu u koprivničkoj Gradskoj upravi.

Prošle se godine Zelena čistka u Koprivnici održala na četiri lokacije – dvije su bile u prigradskom naselju Draganovec, a po jedna u naseljima Kunovec Breg i Reka. 

Splitsko-dalmatinska županija Počeli radovi na rekonstrukciji vodoopskrbe i odvodnje grada Splita Dan međimujrske popevke međimurska županija Zanimljiva inicijativa: međimurska popevka dobit će svoj dan Uređuje se novi centar zbivanja u kulturi u Sisku Županija obnavlja reprezentativni objekt Uređuje se novi centar zbivanja u kulturi u Sisku