Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Županija obnavlja reprezentativni objekt

Uređuje se novi centar zbivanja u kulturi u Sisku

Uređuje se novi centar zbivanja u kulturi u Sisku
Foto: Sisačko-moslavačka županija

U središtu grada Siska Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Ministarstvom kulture i medija, gradi odgojno-obrazovni i kulturni centar dajući tako zgradi kojom su se koristili Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa i uprave novu namjenu i oplemenjujući je posve novim sadržajima.

Na inicijativu Sisačko-moslavačke županije Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ustupilo je Sisačko-moslavačkoj županiji zgradu u Rimskoj ulici 19 i tako omogućilo Županiji u središtu Siska stvoriti reprezentativni kompleks.

Obnovu ove zgrade provodi Sisačko-moslavačka županija, a radovi u iznosu od 11,7 milijuna eura financiraju se iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Nakon završetka obnove u zgradama u Rimskoj 19, Sisak će dobiti dječji vrtić za oko 45 djece kao pilot-projekt Sisačko-moslavačke županije. U kompleksu zgrada bit će i učionice za glazbenu školu, galerija, uredi za djelatnosti iz područja kulture i novost koju Sisak nikad nije imao, sobe za gostujuće umjetnike. Glazbena škola Fran Lhotka tako će dobiti novi prostor, s obzirom na to je bivša sinagoga, gdje su bili smješteni, teško stradala u potresu.

– Ovo je još jedan projekt Sisačko-moslavačke županije koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture i medija i kojim se želi revitalizirati ovo područje, prije svega radi osiguravanja pozitivnog okružja za ostanak mladih obitelji na području županije – napominju u županijskoj upravi. 

storyeditor/2024-04-08/PXL_080424_112748349.jpg U ovu bolnicu bit će investirano 70,43 milijuna eura Otvorena obnovljena zgrada nove interne u sisačkoj bolnici storyeditor/2024-04-08/smz_b_slager_preloscica_pocetak_gradnje.jpg Projekti za poljoprivredu i turizam U Donjoj Posavini crpna stanica, u Sunji kupalište storyeditor/2024-03-29/smz_a_slager_PXL_260324_112207158.jpg Na čvoru Sisak autocesta bi se trebala spojiti na državnu cestu Radovi na gradilištu autoceste Sisak – Lekenik u završnoj su fazi