Izbornik
Naslovnica Gradovi Mursko Središće
USPJEŠNA PODUZEĆA

Ulažu u proizvodnju, a klijent im je i Puma

Tvrtka surađuje s proizvođačima tekstilnih materijala i tkanina u Europi

Sjever i sjeverozapad Hrvatske desetljećima su bili središte tekstilne industrije, no nakon propasti većine velikih tvrtki, tu djelatnost danas nose uspješne manje i srednje tvrtke koje dokazuju da tekstilci ne moraju biti potplaćeni. Jedna od njih je tvrtka Pro Tec Tekstil iz Murskog Središća, koja posluje 12 godina.

Ambiciozni planovi Lipik želi postati središte razvoja umjetne inteligencije u Hrvatskoj

– Svijest o važnosti radne atmosfere i statusu radnika u našoj tvrtki uvijek je bio temelj poslovanja. Bez njihove kreativne energije i duha, krajnjeg proizvoda ne bi bilo. Fokus stavljamo na kvalitetu, vraćanje temeljnim ljudskim vrijednostima i visoke ekološke standarde, s naglaskom na očuvanje okoliša i redukciju otpadnih voda – kaže direktor Igor Bogdan.

Korištenje najmodernijih tehnologija prepoznali su, kaže, veliki i mali europski brendovi koji teže povratku tekstilne proizvodnje u Europu.

– Kako bismo ostali konkurentni na tržištu, modernizirali smo proizvodnju i ponosni smo na sportski asortiman koji nudimo našim klijentima, među kojima je i Puma. Težimo zadovoljiti tehnički najizazovnije zahtjeve naših klijenata, koji nam omogućavaju još brži razvoj i daju nam inspiraciju za nove projekte – kaže.