Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Za ljepše blagdane

Umirovljenicima 100 kuna božićnice, bit će i darova za djecu

Foto: Općina Bistra
Novi umirovljenici koji nisu u evidenciji mogu se prijaviti od 5. do 16. studenog u pisarnici gradske uprave u Novoj ulici 10

U Zaprešiću će i ove godine biti osigurane božićnice za najstarije i darovi za najmlađe, a kako biste znali imate li pravo na iste i do kada i kako se morate prijaviti da bez njih ne biste ostali pojašnjavaju u gradskom uredu.

Svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Zaprešića isplatit će se iznos od 100 kuna, a novi umirovljenici koji su stekli pravo na mirovinu ove kalendarske godine ili iz nekog drugog razloga još nisu uvršteni u gradsku evidenciju umirovljenika mogu se prijaviti u razdoblju od 5. do 16. studenog u pisarnici gradske uprave u Novoj ulici 10.

Počele prijave Velikogoričkim umirovljenicima božićnica od 200 i 400 kuna

Također to mogu učiniti i poštanskim putem, slanjem obrasca koji se može preuzeti na internetskim stranicama grada Zaprešića ili u pisarnici gradske uprave, odnosno u Klubu umirovljenika te prostorijama Mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Prilikom prijave, potrebno je uz sebe imati osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili zadnji odrezak od mirovine. Također, kod svih onih kod kojih je došlo do promjene osobnih podataka moraju ih prijaviti do 16. studenog kako bi dobili božićnicu.

Osim božićnica za umirovljenike dijelit će se i darovi u povodu blagdana Svetog Nikole za djecu u dobi do 10 godina. U gradu mole sve roditelje djece koji nisu polaznici vrtića Maslačak i Vrtuljak te OŠ A. Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo da prijave djecu u Evidenciju djece za podjelu darova kako ne bi ostali bez istih.

umirovljenici iz gradskog proračuna Umirovljenici s manjim mirovinama dobit će božićnice

To mogu učiniti do 9. studenog tako da na adresu Nova ulica 10 dostave obrazac koji se može preuzeti na stranicama grada ili u pisarnici gradske uprave, a osim obrasca potrebno je dostaviti i preslike uvjerenja o prebivalištu ili osobne iskaznice djeteta.