Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
U ZAPREŠIĆU

Umirovljenicima jednokratne potpore od 30 eura preko Fininih poslovnica

Umirovljenici
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
Dobra vijest za građane s prebivalištem na području Zaprešića koji su u mirovini

Grad Zaprešić obavijestio je umirovljenike s prebivalištem na području grada da će se jednokratna potpora u iznosu od 30 eura isplaćivati u svim poslovnicama Fine od 6. studenoga do 31. siječnja iduće godine.

– Novi umirovljenici, odnosno svi koji su stekli pravo na mirovinu ove kalendarske godine ili iz nekog drugog razloga još nisu uvršteni u Evidenciju umirovljenika Grada Zaprešića, mogu se prijaviti u razdoblju od 9. listopada 2023. do zaključno s 26. siječnja 2024. godine u Pisarnici Gradske uprave, Nova ulica 10, Zaprešić ili poštanskim putem na istu adresu – kažu u Gradu. Prijave će se provoditi putem obrasca na kojem su vidljivi ime i prezime, adresa, osobni broj umirovljenika (OBU) i osobni identifikacijski broj (OIB). Obrasci su dostupni u Pisarnici Gradske uprave, Klubu umirovljenika Zaprešić, prostorijama mjesnih odbora i gradskih četvrti, a može ih se preuzeti i online. Prilikom prijave treba predočiti osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili zadnji odrezak od mirovine.

– Umirovljenici koji se prijave zaključno s danom 31. listopada 2023. ostvaruju pravo na isplatu jednokratne potpore od prvog dana isplate, odnosno od 6. studenoga. Umirovljenici koji se u evidenciju prijave nakon 31. listopada, zaključno s 26. siječnja 2024. godine, moći će jednokratnu potporu u Fini preuzeti od prvog dana tjedna koji slijedi nakon tjedna u kojem je izvršena prijava, zaključno do 31. siječnja – pojašnjavaju u Gradu i dodaju da je prilikom isplate jednokratne potpore u Fini obavezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine ili rješenja o mirovini. Ako jednokratnu potporu umjesto umirovljenika preuzima druga osoba, dužna je uz navedene dokumente predočiti i vlastitu osobnu iskaznicu.

Zaprešićki umirovljenici koji primaju samo inozemnu mirovinu, jednokratnu potporu mogu podići na Gradskoj blagajni u prvom roku od 20. studenoga do 1. prosinca te u drugom roku od 22. do 31. siječnja.

Umirovljenici koji primaju i tuzemnu i inozemnu mirovinu, ostvaruju pravo na jednokratnu potporu samo po osnovi tuzemne mirovine. 

Ovako u fokus stavljamo naše sugrađane starije dobi o kojima moramo posebno voditi računa, rekao je premijer Zagrebačka županija U budućem centru za starije osobe smještaj za 102 korisnika Na natječaj se mogu javiti isključivo mikrosubjekti malog gospodarstva s registriranim sjedištem na području Grada Zaprešića ZAPREŠIĆ Stižu potpore za poduzetnike početnike i razvoj malog gospodarstva Dječji je gradonačelnik Janko Jembrih, učenik 7. razreda OŠ Kupljenovo, a njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec, učenica 7. razreda OŠ Antuna Augustinčića DJEČJI GRADONAČELNIK ZAPREŠIĆA Janko Jembrih: "Želim da grad ima najviše zabavnih stvari za djecu"