Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
SISAK

Umjetničko stvaralaštvo Slave Striegla u Muzeju za umjetnost i obrt

Ilustracija
Foto: Grad Sisak
Izložba će biti otvorena do 27. listopada 2019. Autori izložbe su Miroslav Gašparović, Zoran Burojević te Željko i Lana Kovačić.

U Muzeju za umjetnost i obrt u Sisku otvara se izložba koja će revalorizirati umjetničko stvaralaštvo Slave Striegla te potvrditi njegov status referentnog imena hrvatske likovne umjetnosti.

Muzej grada Rovinja iskorištavanja velikog kulturno-turističkog potencijala “Claustra – Skrivena ostavština starih Rimljana” u Muzeju Grada Rovinja

Izložba će 24. rujna predstaviti opus Slave Striegla tematiziran u zasebnim cjelinama prateći njegov rad od samih početaka; najranijih radova s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, preko najproduktivnije faze stvaralaštva pa sve do njegovih posljednjih kreativnih životnih dana.

Izložbom se pokazuje Strieglova autorska potentnost i stvaralački kontinuitet kojim se nanovo otkriva i interpretira građa ovog vrsnog portretista Siska i pokupsko posavskog kraja.

Ilustracija GRAĐANI BELIŠĆA, JAVITE SE Skupite gramofone i kazete: Grad traži pomoć u kreiranju izložbe

Na izložbi se pokazuju i javnosti manje poznati radovi u tehnici kolaža koje je stvarao pred kraj svog životnog vijeka. U njima se ogleda Strieglova umjetnička raznovrsnost, kreativnost i originalnost.

Izložba će biti otvorena do 27. listopada 2019. Autori izložbe su Miroslav Gašparović, Zoran Burojević te Željko i Lana Kovačić.