Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
DOSTUPAN JE PUTEM LINKA NA STRANICAMA GRADA

Upitnik o revitalizaciji Želina i veze s Odrom

Foto: VELIKA GORICA
Stanovnici se mogu izjasniti kakvo uređenje kanala žele

Grad Velika Gorica pristupio je izradi idejnog rješenja, točnije koncepta revitalizacije kanala Želin i povezivanja urbanog dijela grada s rijekom Odrom koji se provodi i u sklopu projekta “Regreen”. On je, naime, financiran u okviru programa Europske unije “Horizon 2020”, odnosno u prijevodu “Obzor 2020.”.

ZAŠTITA OKOLIŠA Potpisan sporazum sa Zračnom lukom: Povući ćemo EU sredstva za projekte

Projektom će se dati prijedlog za povećanje vrijednosti usluga ekosustava na području kanala Želin primjenom rješenja temeljenih na prirodi i prijedlog za djelomičnu revitalizaciju kanala. Uz navedeno, projektom će se dati i prijedlozi za razvoj zelene infrastrukture Velike Gorice povezivanjem rijeke Odre, jezera Čiče i urbane strukture grada zelenim koridorom, pješačkim i biciklističkim stazama te vodenim površinama.

Obuhvat revitalizacije odnosi se na kanal Želin od samog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, odnosno avionske piste Zrakoplovnog tehničkog centra, do Posavske ulice u Novom Čiču. Za potrebe izrade predmetnog idejnog rješenja provodi se društveno istraživanje, a cilj je uključivanje korisnika prostora, odnosno stanovnike Grada Velike Gorice kako bi se dobile informacije o stavovima vezano za postojeće stanje te ideje i potrebe za buduće uređenje. Teme na koje se odnosi online upitnik su revitalizacija kanala Želin i razvoj zelene infrastrukture Velike Gorice. Upitnik se može ispuniti na službenim stranicama Velike Goric