Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar
vikend na području Bakra

Upoznajte Ponikve, probajte najbolji lovački gulaš i uživajte u koncertima

Ponikve
Foto: Turistička zajednica Grada Bakra
Ako još uvijek niste odlučili kako će te provesti nadolazeći vikend, jedan od prijedloga je svakako područje Bakra

Već u petak,  27. travnja održat će se šetnja od vrtića do Gradine za sve roditelje, djecu i sve ljude dobre volje. Okupljanje je ispred Dječjeg vrtića Hreljin u 9,30 sati. Također u 21 sat održat će se Tanci uz svirku grupe 'Barufa' - Piket (pod kostanji).

Stiglo nam je proljeće, a Turistička zajednica Grada Bakra ima odličnu ideju za izlet. Pozivaju sve da se pridruže u subotu 28. travnja u 11 sati te istraže prirodni fenomen kroz koji vas vodi nedavno otvorena Edukativna staza Ponikve.

Obnovljeni Frankopanski kaštel Bakar Obilazak Frankopanskog kaštela 'Bakar ima bogatu povijest i odlučili smo da ćemo je svima pokazati'

- S obzirom da su Ponikve jedna nepredvidiva igra prirode možda će nas tamo čekati jezero idealno za fotografiranje, a možda ćemo se, moći prošetati po njegovom dnu, odnosno prostranom ponikvarskom dolinom. Zasigurno ćemo naići na mnoge od 600 biljnih vrsta koje tamo rastu, a možda susretnemo i neku slatku životinjicu. Upoznavanje Ponikava trajat će oko 2-3 sata uključujući i uspon na 350 m visoku liburnsku gradinu pa uzmite u obzir njegovu zahtjevnost, no garantiramo da će vaš trud biti nagrađen uživanjem u prekrasnom pogledu i druženju! Dobro nam došli… - poručuju iz Turističke zajednica Grada Bakra.

U subotu, 28. travnja također će se održati nekoliko manifestacija.

Ženski Boćarski Turnir - Jog Lonja u 9 sati, te prvenstvena utakmica NK Naprijed – NK Vinodol - Igralište Lonja u 17 sati.

Potom slijedi koncert KUD-a Sloga s gostima, praizvedba legende o Hreljin Gradu i igrokaz podružnice umirovljenika Hreljin s nazivom „Jurjevski Tanci" u Domu Hreljin u 19,30 sati. Veselica uz nastup grupe 'Trio Bajs' u  U.O. Barutana počinje u 21 sat

Nedjelja, 29. travnja donosi 'Jurjevski Kotlić', natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša, a nakon obaveznog dijela, održat će se druženje i veselica uz sajam OPG - Jog Lonja u 13 sati.