Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Projekt aglomeracije u Vinkovcima privodi se kraju, gradske ulice dobivaju ljepši izgled

Uređene ulice A. B. Šimića, J. Kozarca i Diljeva

1/2
Foto: Vinkovci
Radilo se ne samo na postavljanju vodovodne mreže i kanalizacije nego i na kompletnoj infrastrukturi tako da su završene ulice postale ljepše i modernije

Polako, ali sigurno privodi se kraju projekt aglomeracije u Vinkovcima što se vidi i po ulicama koje su asfaltirane nakon svih 
potrebnih zemljanih radova. Samo u proteklih nekoliko dana u cijelosti su uređene još tri vinkovačke ulice, i to Ulica Antuna Branka Šimića, Diljeva i Ulica Josipa Kozarca.

Opsežni radovi

Poslije višemjesečnih radova, koji su otežavali svakodnevni život, sada stanovnici i ovih gradskih ulica mogu odahnuti. Radilo se ne samo na postavljanju vodovodne mreže i kanalizacije nego i na kompletnoj infrastrukturi tako da su završene ulice postale ljepše i modernije. Važno je napomenuti i kako su u sklopu radova izvršeni i radovi koji nisu obuhvaćeni projektom aglomeracije. Ti se radovi također izvode s tim da se oni financiraju iz gradskog proračuna, a sve kako bi projekt bio zaokružen te se ne bi moralo za nekoliko godina ponovno kopati i raditi.

– Tako je, primjerice, za dodatne radove u Ulici Antuna Branka Šimića izdvojeno 500 tisuća kuna dok su u Diljevoj ulici sredstva osigurana za asfaltiranje 300 metara ceste koji do sada  nisu imali asfalt, te je sada cijela ulica asfaltirana. Bila je to želja žitelja toga dijela grada koju su iskazali na javnim tribinama. I u drugim dijelovima grada stanovnici mogu očekivati da se jednako kvalitetno odrade i radovi planirani u njihovim ulicama – kaže pročelnik vinkovačkog Upravnog  odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić.

Dodaje da su ne samo asfaltirani kolnici i pješačke staze nego su i pješački prijelazi prilagođeni osobama s invaliditetom, a uređena su i nova parkirališna mjesta dok je javna rasvjeta izmještena sa staze na zeleni pojas. U Diljevoj ulici, u okviru projekta aglomeracije, postavljen je asfalt na oko 200 metara ceste čime je kolnik vraćen u prvobitno stanje. Preostali dio dug oko 300 metara koji do sada nije imao asfalt, sada je također asfaltiran, a taj dio financiran je iz gradskog proračuna.

U Ulici Josipa Kozarca, gdje su građani uz vodovodnu mrežu dobili i nove priključke na elektroenergetsku mrežu, u konačnici je postavljen asfalt na potezu dugom oko 1000 metara. Također, najavljen je završetak radova u Ulici Antuna Gustava Matoša u 
Zagrebačkom bloku.

Zahvala na strpljenju

– I u ovom dijelu ulice sada je riješena kompletna infrastruktura i vjerujem da će Ulica Antuna Branka Šimića biti jedna od ljepših u gradu. S obzirom na dužinu poteza na kojemu se radilo, ovo je skup projekt. Riječ je o ukupno više od 700 tisuća kuna, ali s obzirom na to da ovdje živi veliki broj naših sugrađana i tu su stambene zgrade, vjerujem da će to doprinijeti kvaliteti života i nadam se da će građani biti zadovoljni – kazao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan  Bosančić, zahvaljujući još jednom građanima na strpljenju koje su imali tijekom radova.