Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovnik

Uređenje šetnice pri kraju

1/6
Foto: Grad Dubrovnik
Dosad je prošireno 140 metara šetnice, a nakon završetka radova nova širina bit će 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde

Radovi na uređenju Šetnice Nika i Meda Pucića odlično napreduju i privodi se kraju posljednjih 90-ak metara proširenja, s čime će se završiti najzahtjevniji radovi na šetnici, priopćili su iz Grada Dubrovnika. Dosad je prošireno 140 metara šetnice, a nakon završetka radova nova širina bit će 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde. Za desetak dana kreće se i s montažom pješačke ograde na njezinom proširenom dijelu. Planirano je da se radovi proširenja te montaže ograde završe do 1. srpnja.

iz fondova eu Završena energetska obnova OŠ Ivana Gundulića

Također će se u narednim danima pristupiti izradi podloge šetnice od „Tricikla“ do Ville Elite. Potom slijede radovi brušenja podloge i ugradnje kamenih faša, te montaža rasvjetnih tijela i urbane opreme.

Prethodna faza radova obuhvatila je izvođenje 150 metara nedostajuće vodovodne mreže i postavljanje svih potrebnih elektroinstalacija, uključujući i kabele za novu javnu rasvjetu.

Podsjetimo, cjelovitim uređenjem Šetnice Nika i Meda Pucića obuhvaćena je sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, te uklanjanje stare i postavljanje nove, tipizirane urbane opreme.