Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
RADOVI NA INFRASTRUKTURI

Uređuje se i gradsko groblje

Foto: novosti.hr
Uređuje se pločnik ispred kapelice

Na više lokacija u gradu nastavljaju se radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Vinkovcima. Između ostaloga radi se i na vinkovačkom groblju gdje se uređuje pločnik ispred kapelice kao i staza od mrtvačnice do same kapelice.

Projekt Poljana nominiran za najprestižniju europsku nagradu O projektu šibenske Poljane pisali portali od Australije i Kine pa sve do Kenije

– Želja nam je da u budućem vremenu cijeli dio centralnog groblja bude uređen na jednak način. Radimo ispred crkve i stazu do mrtvačnice kako bi svi opločnjaci bili jednaki– rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je obišao radove.

Najavio je kako gradska vlast ide i dalje s uređenjem groblja podsjećajući kako su prije godinu dana završeni radovi na ogradi. Izrazio je i nadu da će se vrlo brzo moći nastaviti raditi i iza kapelice kako bi ovaj stari dio groblja dobio nove staze i samim time bio ljepši i uređeniji dok će novi opločnjaci dati druge obrise groblja.

POSJET EUROPARLAMENTARCA KARLA RESSLERA Za kampus će se lobirati i u Europskom parlamentu

Prema najavama radovi na uređenju pločnika i staze trebali bi biti završeni u sljedećih mjesec dana. Vrijednost radova iznosi oko 170 tisuća kuna. Slijedom zahtjeva građana Mjesnog odbora Novo Selo, gradske vlasti krenule su i u rekonstrukciju staze u Ulici Senjskih uskoka koju je dosad bilo teško koristiti. Kako je rekao Bosančić, dio te ulice i staza u najmanju je ruku čudnog oblika, a rekonstrukcijom će biti vraćeno u “normalu”.

– Ulica će biti ravna, neće imati hupsere. Odmah ćemo riješiti oborinsku odvodnju i vodu, a s obzirom na to da će se raditi i novi vod kanalizacije, u drugoj fazi slijedi i obnova ceste kako bi ulica dobila normalan izgled – rekao je Bosančić. Vrijednost radova u Ulici Senjskih uskoka je 260 tisuća kuna, no kada se bude radio novi sloj asfalta ona će biti znatno veća.