Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dogradnja i gradnja dječjih vrtića u Vinkovcima

Uskoro 270 dodatnih mjesta za najmlađe i bez lista čekanja

storyeditor/2024-09-26/Stribor_1.jpg
1/2
Foto: Grad Vinkovci DOGRADNJOM vrtića Stribor u njemu će već na proljeće biti mjesta za još 40 djece

Prema najavama vinkovačkih gradskih vlasti novih 40 mjesta u Dječjem vrtiću Stribor bit će na raspolaganju Vinkovčanima već od proljeća iduće godine. Rečeno je to tijekom posljednjeg obilaska radova na dječjem vrtiću gdje se već vide obrisi njegova dograđenog dijela. Voditelj projekta Mihovil Smiljanić, voditelj Odjela za pripremu i provedbu projekata u Agenciji za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, najavio je kako će dograđeni dio vrtića imati 230 kvadrata površine, ali i dva dnevna boravka sa sanitarnim čvorovima, spojni hodnik, natkrivenu terasu i rampu za pristup osobama smanjene pokretljivosti.

– Vrtić je projektiran i bit će izveden prema nZEB standardu, što uključuje energetski učinkovitu ovojnicu zgrade, korištenje obnovljivih izvora energije uz pomoć dizalice topline za grijanje prostora i pripremu potrošne tople vode, kao i ugradnju LED rasvjete odnosno niskoenergetski učinkovite rasvjete – rekao je Smiljanić.

Govoreći o planovima kada je riječ o predškolskom obrazovanju iz gradske uprave navode da će, doda li se dogradnji vrtića Stribor i dogradnja vrtića Naša radost te gradnja novog objekta Mali princ, Vinkovci uskoro dobiti ukupno 270 dodatnih mjesta u predškolskim ustanovama za svoje najmlađe.

DOGRADNJOM vrtića Stribor u njemu će već na proljeće biti mjesta za još 40 djece
Foto: Grad Vinkovci DOGRADNJOM vrtića Stribor u njemu će već na proljeće biti mjesta za još 40 djece

– Cilj je da svako dijete ima osigurano mjesto u vrtiću. Ono na što smo također iznimno ponosni je i činjenica kako će sva tri objekta biti opremljena suvremenom i modernom opremom, osiguranom kroz projekte sufinancirane sredstvima iz NPOO-a. Isto tako, sva tri objekta su energetski učinkovita čime doprinosimo i zaštiti okoliša – rekla je direktorica VIA-e Danijela Slipčević.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako velikim koracima grabe prema ispunjenju tog cilja te da će već na sljedećim upisima svako dijeti imati priliku dobiti svoje mjesto.

– Neće više biti liste čekanja. To je ono što smo priželjkivali, to je ono što nam je iznimno važno. Uz sve radove koji su u tijeku i dodatnih 270 mjesta, predškolski odgoj dobit će kompletnu infrastrukturu, onako kako i zaslužuje područje grada Vinkovaca – istaknuo je Bosančić. 

Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije nastavlja dugogodišnju provedbu preventivnih programa za stručne suradnike u školskom i predškolskom odgoju i obrazovanju U organizaciji Županije Prvi simpozij o poremećajima hranjenja storyeditor/2024-09-27/smz_b_slager_nikola_cutuk_pixsellPXL_240924_121150798.jpg Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u svoje zdravstvene ustanove Stigla nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu storyeditor/2024-09-27/motivi_1.JPG Od petka do nedjelje tradicionalni Podravski motivi u središtu grada Najveći sajam naive, folklora, starih zanata i kulinarstva u Hrvatskoj