Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u svoje zdravstvene ustanove

Stigla nova vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

storyeditor/2024-09-27/smz_b_slager_nikola_cutuk_pixsellPXL_240924_121150798.jpg
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL VOZILA vrijedna 240 tisuća eura koristit će timovi na području Kutine, Popovače i Velike Ludine

Sisačko-moslavačka županija nastavlja kontinuitet ulaganja u svoje zdravstvene ustanove. Na njihov zahtjev Zavodu za hitnu medicinu SMŽ-a, koji obavlja svoju djelatnost u 10 ispostava u trećoj po veličini županiji u Hrvatskoj, proteklog su tjedna isporučena dva nova vozila za potrebe hitne medicinske pomoći u vrijednosti 240 tisuća eura te tri transportne stolice u vrijednosti 57 tisuća eura koje će djelatnicima znatno olakšati transport pacijenata.

– Vozila će koristiti timovi na području Kutine, Popovače i Velike Ludine, a te su općine sudjelovale u sufinanciranju kupnje ovih vozila. Nabavljene su i transportne elektroničke stolice s gusjenicama koje će biti od velike pomoći našim medicinskim tehničarima prilikom prijevoza pacijenata stubama. Važno je napomenuti da ovakve stolice nema nijedan Zavod u Hrvatskoj. One su dodatna sigurnost za naše pacijente, ali i korisne za medicinske tehničare jer neće morati nositi pacijente na nosilima – istaknuo je župan Ivan Celjak na primopredaji opreme.

Ukupna vrijednost novih vozila i opreme je 1,3 milijuna eura od čega je Sisačko-moslavačka uložila 1,05 milijuna eura. Osim opreme koja je ovaj tjedan stigla u Zavod za hitnu medicinu SMŽ-a, u listopadu stiže još pet vozila za sanitetski prijevoz i deset novih nosila, a u studenom dolaze još četiri vozila za hitnu pomoć.

Jedno novo vozilo za hitnu pomoć Zavodu je već isporučeno početkom godine pa će tako Zavod ovu godinu završiti s čak 12 novih vozila, uz 10 novih nosila i 3 nove transportne elektroničke stolice. 

storyeditor/2024-09-30/novo_vozilo.jpg Vozilo će povećati učinkovitost intervencija u urbanim područjima Gradonačelnik Zurovec vatrogascima uručio novo visinsko vozilo storyeditor/2024-09-30/Jan_Nikovic2-1.jpg Održano 21. Međunarodno natjecanje Ferdo Livadić Dodijeljene nagrade najboljim mladim glazbenicima storyeditor/2024-09-27/MZB.jpg Ulaganje u obrazovanje Županija vlastitim sredstvima obnavlja dvoranu