Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ulaganje u obrazovanje

Županija vlastitim sredstvima obnavlja dvoranu

storyeditor/2024-09-27/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija UGOVOR o obnovi sportske dvorane Osnovne škole Prelog vrijedan je 749.745 eura

Međimurska županija nastavlja ciklus ulaganja u svoje obrazovne ustanove i školske sportske dvorane. U Prelogu je potpisan ugovor o obnovi sportske dvorane Osnovne škole Prelog, vrijedan 749.745 eura, koji Županija financira vlastitim sredstvima. Stručno vodstvo projekta povjereno je Međimurskoj energetskoj agenciji MENEA-i, a nadzor poduzeću Međimurje, investicije i nekretnine.

Ravnateljica Osnovne škole Prelog Melita Trupković rekla je da sportsku dvoranu koriste učenici OŠ, ali i učenici Srednje škole Prelog te sportski klubovi.

– Zahvaljujući kvalitetnoj komunikaciji i želji da ovoj vrlo korištenoj dvorani damo novi sjaj te u težnji da ulažemo u ovaj dio našega kraja, prihvatili smo izazov i započinjemo obnovu školske sportske dvorane u Prelogu vlastitim sredstvima, a nadamo se da će nam se Grad Prelog pridružiti pri obnovi vanjskih sportskih terena te okoliša dvorane – istaknuo je župan Matija Posavec i dodao da bi idući korak trebao biti dogradnja škole i stvaranje boljih uvjeta.

– I Srednju školu u Prelogu prijavili smo za sufinanciranje iz europskih fondova i nadamo se da ćemo uz sufinanciranje i ovu našu školu pretvoriti u centar izvrsnosti i kompetentnosti, pri čemu nas osobito motivira činjenica da je ove godine povećan broj učenika u toj ustanovi te da je pohađaju i učenici iz susjednih županija – dodao je Posavec. Direktor MENEA-e Alen Višnjić najavio je da bi najkasnije u travnju iduće godine dvorana trebala biti obnovljena.

– Iako je prijava ovog projekta na NPOO lani bila uspješna, zbog nedostatka sredstava nije ostvareno sufinanciranje, pa je Županija odlučila i ovu obnovu preuzeti na sebe – rekao je Višnjić.

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek pozdravio je inicijativu i prihvatio prijedlog o zajedničkom uređenju vanjskih sportskih terena i okoliša.

– Pomoći će i Grad jer to zaslužuju naša djeca, sportaši, kao i svi ostali građani koji je koriste – rekao je gradonačelnik Kolarek. 

storyeditor/2024-09-28/20240928_093739.jpg Dan branitelja Varaždinske županije Održano sportsko natjecanje 800 dragovoljaca i veterana storyeditor/2024-09-27/20240925_174936-scaled.jpg Proslavljen Dan Općine Lastovo Župan Dobroslavić na Lastovu obišao i radove u luci storyeditor/2024-09-29/IMG-20240929-WA0018.jpg Na prvenstvu u Vinkovcima sudjelovali su natjecatelji iz 38 država svijeta Big Boss iz Brazila najbolji na svjetskom prvenstvu radnih pasa