Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Dan branitelja Varaždinske županije

Održano sportsko natjecanje 800 dragovoljaca i veterana

storyeditor/2024-09-28/20240928_093739.jpg
1/2
Foto: Varaždinska županija DAN OSLOBOĐENJA Varaždina bio je 21. rujna 1991. Taj datum ima neizmjerno značenje za sve nas, rekao je župan Stričak

Polaganjem vijenaca, prigodnim govorima te molitvom kod Križa zahvalnosti u organizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije i u suradnji s Koordinacijom udruga branitelja obilježena je 33. godišnjica oslobođenja Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije. Ovaj iznimno značajan datum za građane Varaždina i županije dobio je na posebnosti jer se u obilježavanje uključilo oko 800 branitelja iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali na 28. državnom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH "Varaždin 2024."

Župan Anđelko Stričak naglasio je da mu je čast što sudionike natjecanja može pozdraviti u Varaždinu u danima kada se prisjećamo povijesne pobjede Varaždinaca i Varaždinki nad tadašnjom JNA.

– Varaždinska županija, odnosno cijeli sjeverozapadni dio Hrvatske, oduvijek je gajio zapadnoeuropske vrijednosti – solidarnost, požrtvovnost, marljivost. Upravo su žitelji ovoga kraja ranih 90-ih, kada je naša domovina krenula putem samostalnosti i neovisnosti, objeručke prihvatili taj smjer jer je bilo vidljivo da se vraćamo doma, tamo gdje smo oduvijek pripadali, velikoj europskoj obitelji. Tijekom tih ratnih godina, ratujući od Vukovara do Dubrovnika, stvorena su neraskidiva prijateljstva koja nas vežu i okupljaju dan danas – rekao je Stričak.

DAN OSLOBOĐENJA Varaždina bio je 21. rujna 1991. Taj datum ima neizmjerno značenje za sve nas, rekao je župan Stričak
Foto: Varaždinska županija DAN OSLOBOĐENJA Varaždina bio je 21. rujna 1991. Taj datum ima neizmjerno značenje za sve nas, rekao je župan Stričak

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade, ministra branitelja Tomislava Medveda, natjecanje je otvorio državni tajnik Darko Nekić.

– Dan oslobođenja Varaždina ostat će zabilježen u povijesti po velikom doprinosu, kada se predao 32. korpus i kada je Hrvatska dobila dodatno naoružanje, koje je značilo presudnu ulogu u borbi za opstanak te ratne 1991. godine. Važno je sjetiti se i svih onih koji su dali najveći doprinos u obrani Hrvatske, a to su oni koji su položili svoje živote tijekom Domovinskog rata. Njima neka je čast i slava, a svima vama koji ste dali velik doprinos hvala na obrani i oslobađanju Hrvatske – rekao je Nekić.

storyeditor/2024-09-29/IMG-20240929-WA0018.jpg Na prvenstvu u Vinkovcima sudjelovali su natjecatelji iz 38 država svijeta Big Boss iz Brazila najbolji na svjetskom prvenstvu radnih pasa storyeditor/2024-09-22/Vinkovacke_jeseni_5.jpg VINKOVCI Čuvamo tradiciju i pjesmu i zbog toga smo postali olimpijada folklora storyeditor/2024-09-23/PXL_020620_29112367.jpg Olakšali roditeljima Grad od 1. rujna potpuno preuzeo troškove predškolskog odgoja