Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Olakšali roditeljima

Grad od 1. rujna potpuno preuzeo troškove predškolskog odgoja

storyeditor/2024-09-23/PXL_020620_29112367.jpg
02.06.2020., Osijek - Upisi u Djecji vrtic Osijek ove godine provodili su se putem aplikacije, a u lipnju su poceli i inicijalni razgovori s roditeljima i djecom.rPhoto: Dubravka Petric/PIXSELLr

Prema prijedlogu odluke, roditelji koji imaju djecu polaznike redovitog desetosatnog predškolskog odgoja, od 1. rujna oslobođeni su participacije, odnosno uplate za svu djecu koja su korisnici usluga.

– Sustavno smo radili na tome i zadovoljavali sve preduvjete koji su morali biti riješeni kako bismo mogli pristupiti ovom povijesnom činu kojim ćemo u ovim zahtjevnim vremenima roditeljima znatno povećati kvalitetu života i ostaviti dodatni novac u kućnom budžetu – istaknuo je velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

U posljednje tri godine otvoreno je više od 500 novih mjesta u predškolskim ustanovama, a iduće je u planu i osiguravanje uvjeta za dodatnih 200.

– Ustanove dobivaju jednaku količinu sredstava koju su dobivale i prije ove odluke. Dakle, vrtić nije besplatan, nego Grad preuzima troškove na sebe te nam je situaciju dodatno olakšala državna subvencija od 20 eura po svakom djetetu u predškolskom odgoju – dodao je Ačkar. 

storyeditor/2024-07-15/slika1-2.jpg Velika Gorica Javni prijevoz i vrtići od sada su besplatni za sve Goričane storyeditor/2024-07-15/ilustracija_LJETOUVG.jpg Ljeto u Velikoj Gorici ispunjeno je bogatim programom Tijekom srpnja i kolovoza zabava na 'Buš-Kušu', a u rujnu na Flying Dishu nagrađeni učenici Ugostio ih gradonačelnik Nagrađeni najuspješniji velikogorički učenici