Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 55 pregleda
Ivanec

Uskoro novo dječje igralište ispred škole

dječje igralište u Ivancu
Foto: Grad Ivanec
Tako će mališani dobiti prostor za igru koji će zadovoljiti sve pedagoške i sigurnosne standarde

Radovi na dječjem igralištu u Radovanu ušli su u završnu fazu. Postavljena je većina sprava, položena je umjetna trava, montiran je pješčanik, postavljene su i žardinjere, a sada slijedi još montaža dodatnih sprava za igru, što se očekuje tijekom idućeg tjedna.

Igralište se uređuje na površini ispred zgrade Osnovne škole Metela Ožegovića koja se dosad koristila kao parkiralište i to na način da se građevinskim zahvatima i preinakama pretvara u prostor za igru koji će zadovoljiti sve pedagoške i sigurnosne standarde za igru vrtićkih mališana, ali i djece školske dobi, izvijestili su iz gradske uprave.

Prostor igrališta je ograđen, a s obzirom na konfiguraciju terena (strmina) i neposrednu blizinu županijske ceste, sigurnosna ograda je povišena, a podignut je i dio nove ograde. Investitor je Grad Ivanec, koji snosi sve troškove radova i postavljanja sprava u ukupnom iznosu 110.000 kuna.

Veliku potporu realizaciji ovoga projekta dala je Varaždinska županija koja je, kao osnivač škola, odobrila Gradu da na školskoj površini sagradi i uredi igralište, kao i Vijeće Mjesnog odbora Radovan s predsjednikom Stjepanom Habunekom.