Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
PO PRVI PUT

Uskrsnice za umirovljenike

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Ukupan iznos programa je nešto više od 600 tisuća kuna

Pred blagdan Uskrsa vinkovačke su vlasti najavile da će vinkovačkim umirovljenicima prvi put biti isplaćene uskrsnice, a sve s ciljem da im se uljepša blagdan. Prema najavama iz Grada Vinkovaca, uskrsnice će biti isplaćene za svih 2774 umirovljenika s područja grada.

Ivan Bosančić građanima podnio izvješće o radu U četiri godine u Vinkovcima ugovoreno projekata u vrijednosti 1,47 milijardi kuna

Njihova isplata je već i započela. Prema riječima gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića za tu je namjenu u gradskom proračunu osigurano 600.000 kuna. Kako je rečeno, uskrsnice će se isplaćivati tako da će onima s mirovinama do 1000 kuna biti isplaćeno po 400 kuna uskrsnice, umirovljenici koji imaju primanja između 1000 i 1500 kuna dobit će 300 kuna, a oni čija su primanja između 1500 i 2500 kuna po 200 kuna.

– Kako smo najavljivali pri isplati božićnica, želja nam je bila da u budućem vremenu imamo i uskrsnice prema istim cenzusima. To smo sada i ostvarili.

Ukupan iznos programa je nešto više od 600 tisuća kuna, a s obzirom na to da je konačan iznos za božićnice bio 609 tisuća kuna, ne odstupamo puno.

na red za asfaltiranje dolaze i Nova Cesta te Dolenska Tratinska u Lukavcu dobiva nogostup, a počela i rekonstrukcija Odranske ulice

Ovo su skromni pokloni, ali nadamo se da će doprinijeti da Uskrs prođe u lakšoj financijskoj situaciji – rekao je Bosančić pozivajući sve umirovljenike da se odazovu pozivima koje su ovih dana primili na svoje kućne adrese te da se jave na mjesta predviđena za isplatu. Dodao je kako svi znaju da mirovine nisu velike i da svaka kuna dobro dođe te izrazio nadu da će Grad u budućem vremenu, kroz proračun, moći osigurati još sredstava kako bi te naknade bile više.