Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
15. veljače

Utrčite u fašnički mjesec utrkom na 600 metara

Bez maske nema trčanja
1/2
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Svi su pozvani sudjelovati: od djece do onih u trećoj životnoj dobi

Turistička zajednica grada Velike Gorice i Maraton klub Velika Gorica (MKVG) pozivaju sve trkače, rekreativce i ljubitelje trčanja, ali još više ljubitelje dobre zabave na Treću turopoljsku fašničku trku, koja će se održati u petak 15. veljače s početkom u 12 sati. Trka počinje u samom centru Velike Gorice u gradskom parku pokraj Muzeja Turopolje.

radovi Vrijedan projekt U energetsku obnovu srednje škole u Velikoj Gorici uložit će se 30,8 milijuna kuna

Ovom će se manifestacijom ujedno tradicionalno “utrčati” u početak fašničkoga razdoblja u Velikoj Gorici, a bit će to i znak da su ključevi grada u (ne)sigurnim rukama veselih maškara predvođenih fašničkim maskotama – Pajcekom, Lukom i Žirom.

Foto: Grad Velika Gorica

Utrka će biti duga 600 metara, a na sudjelovanje su pozvani svi: od dječice do onih u trećoj životnoj dobi. Jedini uvjet za sudjelovanje jest da svi sudionici moraju biti zamaskirani, a organizator utrke zadržava pravo da utrku učini zanimljivijom ubacivanjem različitih zabavnih elemenata. Natjecatelji koji osvoje prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji dobivaju simbolične nagrade, a rezultate svih sudionika utrke TZVG i MKVG će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Osim toga, sudjelovanjem u utrci trkači imaju priliku dati moralnu podršku djeci koja treniraju u Judo klubu osoba s invaliditetom „Fuji“ iz Velike Gorice, a kojem će TZVG i MKVG nakon utrke donirati potrebne sportske rekvizite.     

Donja Lomnica Donja Lomnica Grad poziva nadležne da zaštite mještane