Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Donja Lomnica

Grad poziva nadležne da zaštite mještane

Donja Lomnica
1/2
Foto: Grad Velika Gorica
O navedenom slučaju Grad Velika Gorica podnio je i službenu prijavu te će inzistirati na hitnom rješavanju problema

Ponovio se slučaj padanja crepova u Donjoj Lomnici, i to zbog slijetanja zrakoplova na Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman. Ovoga puta crepovi su pali sa zgrade osnovne škole u poslijepodnevnim satima tijekom boravka djece u školi. Srećom, nije bilo ozlijeđenih. Međutim, to nipošto ne znači da se sljedeći put takav nemili scenarij ne može dogoditi.

Turopoljski fašnik fešta Počele prijave za jubilarni 110. Turopoljski fašnik

Grad Velika Gorica upućuje prosvjednu notu nadležnim institucijama, koje su u više navrata dobile izvješće o ovakvim događajima. Nadležne institucije ne smiju čekati stradavanje djece i mještana prije nego pokrenu potrebne radnje. O navedenom slučaju Grad Velika Gorica podnio je i službenu prijavu te će inzistirati na hitnom rješavanju problema.

Foto: Grad Velika Gorica

– Ovo nije prva prijava koju smo poslali, a u rujnu prošle godine dobili smo i odgovore Agencije za civilno zrakoplovstvo kao i Kontrole zračne plovidbe koji su utvrdili kako je tada sporan let bio izveden sukladno proceduri koja je oblikovana i utvrđena Pravilnikom o oblikovanju i utvrđivanju postupaka i drugih uvjeta za sigurno uzlijetanje i slijetanje zrakoplova. Zahtijevamo da se Pravilnik analizira i uskladi s uvjetima na terenu kako bi se što hitnije spriječili ovakvi događaji u budućnosti koji ugrožavaju sigurnost mještana D. Lomnice – poručuju iz Grada.     

Gradonačelnik Dražen Barišić: Prihodi od legalizacije bit će 1,6 milijuna kuna