Izbornik
Naslovnica Gradovi
Skečevi, posebno uređeni prostori, pjesma, ples, sadržaj za djecu

Uz gospodu i seljake tu su putnici namjernici, prosjaci i gatara

Zbog sve većeg interesa posjetitelja novost je da Medeni vlak na kirvaj s daškom prošlosti do Novske vozi iz smjera Zagreba i Vinkovaca i 14. i 15. listopada
1/2
Foto: Novska
Najveći hrvatski kirvaj s daškom prošlosti prate i koncerti velikih hrvatskih pjevačkih zvijezda. Lukovo u Novskoj traje od 12. do 18. listopada

Svi koji su čuli za Novsku znaju i za Lukovo u Novskoj – najveći hrvatski kirvaj s daškom prošlosti. Jedinstveni je to događaj koji spaja sadašnjost i prošlost, a prikazuje novljansku povijest s kraja 19. i početka 20. stoljeća kroz razne skečeve, posebno uređene prostore, pjesmu, ples, sadržaj za djecu te ponudu jela i pića.

U Novsku Medenim vlakom
– Kažu da je doći u Slavoniju na slavlje doživljaj. No doći na kirvaj – e, to se prepričava još dugo – poručuju Novljani.

– Ove godine se na tradicionalnoj proslavi u Novskoj uvode i razne novosti, a više od 100-tinjak glumaca i više od 300 volontera gradski park pretvorit će u kazalište na otvorenom koje je ujedno i interaktivno. Uz gospodski način života starih Novljana koje su predvodili članovi poznate obitelji Knopp, prikazuje se i seoski način života, kao i običaji – poručuju organizatori.

Potom slijede i dolasci putnika namjernika, što je tema ovogodišnje manifestacije, koji sa sobom dovode razne likove, od prosjaka, prodavača, a tu je i gatara. Predstavnici gradske straže čuvat će red i mir, a na štandovima ženskog i muškog placa bit će moguća kupnja izloženih domaćih proizvoda.

Jedno je sigurno, plesat će se slavonsko kolo uz zvuk tambura na tamburaškom poslijepodnevu na kojem nastupa čak pet tamburaških sastava, a jedan od njih je poznati TS Berde Band. Kad se zabava u gradskom parku završi, počinju nastupi poznatih glazbenika u centru grada – Željko Bebek i Ljubavnici nastupaju u petak 13. listopada, a Doris Dragović i Klapa Kampanel u subotu 14. listopada.

Zbog sve većeg interesa posjetitelja novost je da Medeni vlak na kirvaj s daškom prošlosti do Novske vozi iz smjera Zagreba i Vinkovaca i 14. i 15. listopada.

– Očekujemo veliki broj posjetitelja kojima ćemo prikazati čari života u prošlosti, pozivamo vas sve da s nama proslavite Lukovo u Novskoj, Dan grada Novske i zaštitnika grada sv. Luku, poručili su organizatori.

Stiže i Dinamo Zagreb
Ljubitelji nogometa moraju zabilježiti četvrtak 12. listopada za utakmicu između veterana NK Libertas Novska i NK Dinamo Zagreb dok je tijekom cijelog trajanja manifestacije osigurana bogata ugostiteljska ponuda. I ove godine će svi koji dođu u Novsku imati priliku iskusiti vožnju starinskom kočijom, a na najvećem kirvaju s daškom prošlosti tu je ponovno i turistički vlakić koji će vas provozati ulicama Novske.

PannEx Reload Projekt "PannEx Reload" Destinacija s gastronomskim predznakom Rast i razvoj djece kroz zdrav način života, igru, druženje i sportske aktivnosti, prvo je čime se vodimo kada razmišljamo o samom sportu, sportskim društvima i klubovima u našem gradu Vinkovci Mladi su budućnost Vinkovaca pa u obrazovanje kontinuirano ulažemo Na području klizišta izgrađen je potporni zid Intenzivni radovi Sanirano pet klizišta na cesti Falšćak - Galgovo