Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
ljepše i sigurnije

Uz klapu Kaše svečano otvoreno igralište u Trstenom

Otvoreno sportsko igralište u Trstenom
1/10
Foto: Grad Dubrovnik
Projektom rekonstrukcije postojeće sportsko igralište za nogomet i košarku je povećano. Postavljena je nova podloga igrališta, koš i golovi, a uz novu ogradu, izgrađeni su potporni zidovi te su uređeni postojeći podzidi i gledalište s tribinama

Rekonstruirano sportsko igralište u Trstenome svečano je otvoreno u srijedu navečer u nazočnosti gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, zamjenice Orlande Tokić i pročelnika Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđana Todorovskog.

Foto: Grad Dubrovnik

Otvaranje igrališta okupilo je brojne Trstenjane, a svojim nastupima su ga uveličali klapa Kaše i djeca Dječjeg vrtića Trsteno.

Projektom rekonstrukcije postojeće sportsko igralište za nogomet i košarku je povećano. Postavljena je nova podloga igrališta, koš i golovi, a uz novu ogradu, izgrađeni su potporni zidovi te su uređeni postojeći podzidi i gledalište s tribinama. Rekonstrukcijom je povećana ukupna iskoristivost igrališta, ali i njegova sigurnost.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 488.995,00 kn + PDV.

u makošici započela gradnja stanova Okrećemo se budućnosti i vraćamo dug prošlosti

Obraćajući se mještanima gradonačelnik Franković istaknuo je kako Grad radi kontinuirano na obnovi i izgradnji igrališta što je bio i obećao na početku mandata i u predizbornoj kampanji te je najavio početak radova na izgradnji vodovodne mreže naselja.

"Poznato je kako je to jedno od rijetkih područja grada do kojeg voda još uvijek nije došla iako leži na izvorištu vode. Ovog petka počinjemo s izgradnjom vodoopskrbne mreže naselja Trsteno tako da će do kraja godine biti obuhvaćeno pola mjesta, nakon čega nastavljamo dalje. Paralelno ćemo započeti i s izgradnjom kanalizacijske mreže ovog područja", poručio je.

Predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković kazao je kako je uređenje igrališta od velikog značaja za Trsteno, ali i okolna mjesta.

Povijesni vrtovi dubrovačkog područja novi projekt za regionalni razvoj 'Povijesni vrtovi' postaju nova turistička destinacija