Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Tvrtka Žuti grejp kupila zemljište u poduzetničkoj zoni gdje planira uložiti 3,8 milijuna eura i zaposliti 38 ljudi

Uz pivovaru Novska će dobiti restoran, noćni klub i motel

1/2
Foto: Novska
U prvoj fazi u Novskoj će se graditi pivovara, pivnica, kafić, restoran, solarna elektrana, silos... U drugoj fazi predviđena je gradnja hladnjače, trošarinskog skladišta, pogona za obradu mesa, začina i ulja, gljivarnika te francuske pekarnice, a u trećoj fazi butik-motel s punionicom za električne automobile

Nastavljaju se popunjavati novljanske poduzetničke zone. U maloj sali Gradske vijećnice u ime Grada Novske zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić potpisao je ugovor o kupoprodaji zemljišta u poduzetničkoj zoni Novska s Ivanom Milinkovićem, direktorom tvrtke Žuti grejp d.o.o. iz Zagreba. Ta je tvrtka kupila nešto više od 10.000 kvadrata građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska za koje ima velike planove. Planiraju gradnju objekata gospodarske namjene u tri faze te obavljanje brojnih gospodarskih djelatnosti.

”Imamo još puno ideja”

U prvoj fazi u Novskoj će se graditi pivovara, pivnica, kafić, restoran, solarna elektrana, silos, ali i noćni klub kao nastavak već dobro poznate franšize Alcatraz iz Zagreba. U drugoj fazi predviđena je gradnja hladnjače, trošarinskog skladišta, pogona za obradu mesa, začina i ulja, gljivarnika te francuske pekarnice dok će u trećoj fazi Novska dobiti butik-motel s punionicom za električne automobile.

Ivan Milinković iz Novske izgradio je uspješan posao u Zagrebu, a sad se njegova tvrtka javila na natječaj koji je Grad Novska 
raspisao pa se tako i Milinković poslovno vraća u svoj rodni grad.

- Tvrtka Žuti grejp d.o.o. bavi se ugostiteljstvom, imamo dobrih iskustava koja smo stekli i u Hrvatskoj i u inozemstvu, a od  2000. godine imamo noćne klubove. Sad smo došli do te potrebe da bi npr. proizvodili pivo ili uštedjeli na resursima pa je tako pala ideja da u ovom našem kraju nešto radimo. Imamo rezon da tu dovučemo i turiste, imamo još puno ideja, dosta smo i putovali, dosta pratimo trendove i nađe se inspiracija - rekao je Milinković prilikom potpisivanja ugovora.

Vrijednost investicija u prve dvije faze projekta je 2,6 milijuna eura te uključuje i zapošljavanje 38 radnika, dok za butik-motel u tvrtki Žuti grejp d.o.o. računaju na dodatnih 1,2 milijuna eura ulaganja. Prodavatelj, odnosno Grad Novska, kupcu priznaje potporu 
na kupoprodajnu cijenu u iznosu od 29 kuna po m2 budući da namjerava zaposliti 38 radnika, kao i na druge potpore propisane Programom poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Prodana zadnje čestica

Taj program poticaja stvoren je upravo zato da bi se privukle investicije na područje Novske. Zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić istaknuo je kako je Grad Novska prije nekoliko mjeseci prodao zadnju česticu u poduzetničkoj zoni Zapad čime je ona u potpunosti ispunjena, dok je u poduzetničkoj zoni Novska veličine 85 hektara za sada prodano 11 hektara parcela.

– U pripremi su još dva natječaja za prodaju zemljišta u toj zoni za koje postoji interes potencijalnih investitora – rekao je Kesić.