Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Novska

Uz potporu, Novska dobila šest novih poduzetnika početnika

Nadovezujući se na mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grad Novska kontinuirano osigurava dodatna sredstva programom poticanja malog i srednjeg poduzetništva
1/2
Foto: Novska
Od uvođenja mjera 2018. dosad otvoreno je više od 160 obrta s više od 220 novih radnih mjesta te uloženo gotovo milijun eura, rekla je gradonačelnica Marija Kušmiš

Još šest novih poduzetnika početnika djeluje u Novskoj, zahvaljujući gradskim potporama i potporama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Naime, nadovezujući se na mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grad Novska kontinuirano osigurava dodatna sredstva programom poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Uređenje prostora

- Od uvođenja mjera 2018. dosad otvoreno je više od 160 obrta s više od 220 novih radnih mjesta te uloženo gotovo milijun eura. Novim poduzetnicima želimo puno uspjeha u radu u Novskoj - poručila je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

Ugovori su sklopljeni za dvije različite mjere, s ciljem poticanja poduzetničke aktivnosti i stvaranja novih radnih mjesta.

Prva mjera - potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a - obuhvaća ovaj put pet poduzetnika početnika koji su već ostvarili potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ugovori su potpisani s tvrtkom K&D 3D Design, specijaliziranom za tisak, direktora Karla Papića, s Cvjetnim ateljeom Gaj, obrtom za cvjećarsko-aranžerske usluge, vlasnice Ane Vizjak iz Novske, s obrtom Antonije Lončarević koja se bavi pripremom i usluživanjem pića u Rajiću, s obrtom za ugostiteljstvo MAT-FRA Marijana Jovanovića te s obrtom H&S STUDIO za proizvodnju, prodaju i tisak igara i igračaka, vlasnice Mateje Grganja-Latinović.

Potporama ukupne vrijednosti od 12.982 eura, Grad Novska sufinancirat će im uređenje poslovnog prostora i nabavu opreme kako bi se olakšao početak novih poduzetničkih inicijativa.

- Ta inicijativa rezultirat će otvaranjem najmanje pet novih radnih mjesta - rečeno je pri potpisivanju ugovora.

Mikro, mala i srednja

Na taj način Grad Novska podržava širenje poduzetničke aktivnosti i razvoj novih subjekata na lokalnoj razini. Prihvatljivi korisnici ovih potpora su mikro, mala i srednja poduzeća te obrti koji su registrirani na području grada Novske, a posluju manje od godinu dana od trenutka objave javnog poziva te imaju potpisan ugovor s HZZ-om za mjeru potpore za samozapošljavanje.

Ove potpore su, ističu u gradskoj upravi, značajan korak prema stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj novih poduzetničkih ideja.

Zbog tog prijateljstva Pleternica je dobila Trg i Muzej bećarca, a u Novskoj se iz sličnih izvora financiranja prekogranične suradnje opremao dječji vrtić te dječja igrališta Ubrzan gospodarski te društveno-komunalni razvoj Grad Pleternica prijatelj Novske – izaslanstva, obrtnici, hodočašća... Ministri su se odlučili za vožnju biciklima po Novskoj zajedno s gradonačelnicom Marijom Kušmiš Novska Gaming inkubator, oprema, edukacije... Vodili smo brigu o svima Ovakvi parkovi pružaju priliku za stjecanje zdravih navika i razvijanje sportskog duha, rekla je gradonačelnica Marija Kušmiš U sklopu proslave jubileja Hrvatske lutrije U Rajiću je otvoren novi park sa spravama za vježbanje