Izbornik
Naslovnica Gradovi
U sklopu proslave jubileja Hrvatske lutrije

U Rajiću je otvoren novi park sa spravama za vježbanje

Ovakvi parkovi pružaju priliku za stjecanje zdravih navika i razvijanje sportskog duha, rekla je gradonačelnica Marija Kušmiš
Foto: Grad Novska

U Rajiću pokraj Novske otvoren je novi park sa spravama za vježbanje, u sklopu obilježavanja 50. godišnjice Hrvatske lutrije.

– Ovakvi parkovi pružaju priliku za stjecanje zdravih navika i razvijanje sportskog duha, posebno kod mladih – rekla je u povodu otvorenja Marija Kušmiš, gradonačelnica Novske.

Prvi u nizu svojih parkova za vježbanje Hrvatska lutrija je otvorila u sklopu inicijative povodom 50. rođendana s "ciljem stvaranja poticajnog okruženja za rast i razvoj svih stanovnika Hrvatske." Naime, jedna od aktivnosti povodom velikog jubileja Lutrije bio je i natječaj za financiranje parkova za vježbanje, a slučajnim su odabirom izabrani gradovi i općine diljem zemlje, po jedan u svakoj županiji.

Tako je izabrana i Novska, gdje je na adresi Trg hrvatskih branitelja 3 u Rajiću otvoren park kako bi se sve građane ovog mjesta, i šire potaknulo na stjecanje zdravih navika i održavanje sportskog duha.

Otvorenju parka uz gradonačelnicu Mariju Kušmiš nazočila je i članica Uprave Hrvatske Lutrije Dijana Pavićević.

– Upravo je naša društvena odgovornost učiniti korak više, odnosno sve ono što dobrovoljno radimo kako bismo pokazali da nam je stalo do pojedinaca i društva u kojem živimo – rekla je Pavićević. Svaka odabrana lokalna samouprava slobodno je birala dizajn i veličinu parka uz uvjet da barem jedna od sprava bude prilagođena osobama s invaliditetom. Prema uvjetima natječaja najveći iznos koji se mogao dodijeliti jedinici lokalne samouprave u svakoj županiji bio je 12.000 eura.

Vjerujem da će sva djeca koja zadovoljavaju osnovne uvjete biti upisana, posebice jer smo izgradnjom novog područnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak proširili kapacitete za deset novih skupina – rekao je zamjenik Labus Grad Zaprešić organizira ljetnu školu "Zaprešić djeci" Svim učenicima besplatni udžbenici, završile prijave za vrtiće OVE GODINE prijavljeno je za ljetovanje čak 169 učenika više, odnosno šest je osnovnih škola više nego prošle godine iskazalo interes za uključivanje u ovaj projekt Na besplatno ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku župniju ide 833 djece Grad Slatina dobio je konkretna područja na koja će se bazirati kroz provedbu fokus grupa te dodatno istražiti i analizirati pitanja vezana uz zapošljavanje, stambeno zbrinjavanje, stipendiranje... Više od 100 mladih sudionika Mladima u fokusu posao, ali i biciklističke staze, obnovljivi izvori energije...